Abarth pompt 595 Pista op (2019)

abarth 595 pista 2019

Abarth geeft de Pista-uitvoering van haar 500'tje een subtiele update met meer vermogen en enkele mechanische tweaks. Waardoor hij zich een stukje beter thuis moet voelen op het circuit.

Werp je een blik op het Abarth-gamma van de Fiat 500, dan zie je dat de Italiaanse huistuner maar liefst 5 verschillende versies aanbiedt. De Pista is daarbij de versie net boven de instap-595. Een versie die net wat pittiger werd.

Pista Pista

Abarth installeert namelijk een grotere turbo van Garrett op de 1.4-liter viercilinder benzine waardoor hij goed is voor 165 pk en 230 Nm. Een winst van amper 5 pk op papier maar het vermogen is een stuk sneller voorradig. Waardoor de pick-up een stuk beter moet zijn en ook de hernemingen voor snellere acceleraties zorgen. Abarth spreekt van een 80 naar 120 km/u in 7.8 seconden in de hoogste versnelling. Wat dat ook wil zeggen.

abarth 595 pista 2019

Daarenboven is de Pista uitgerust met het Monza-uitlaatsysteem (voor veel kabaal) en schokdempers van Koni met "Frequency Selective Damping", een systeem dat zich aanpast naargelang de omstandigheden. Tenslotte spreekt Abarth nog van een nieuwe kleurstelling met een matgrijze lak en neon groene accenten. Mag het allemaal nog wat extremer, dan heeft Abarth nog de 595 Competizione in de rekken met een 180 pk en 250 Nm sterke variant van de 1.4 Turbomotor.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie