Mercedes Vision Simplex Concept oogt simpel

Mercedes-Benz Vision Simplex Concept

Laat het excentrieke uiterlijk van de Mercedes Vision Simplex je echter niet verrassen. Mercedes combineert moderne toetsen met een klassiek uiterlijk om zo het verleden en de toekomst vorm te geven.

Mercedes toont tijdens Design Essentials hun Vision Simplex Concept dat voor hun de compromis is tussen het verleden en de toekomst van het merk. Het sculptuur is een tweezitter die mits wat moderne toetsen rechtstreeks uit “The Great Gatsby” zou kunnen rollen. Die tweezitsbank heeft een Chesterfield-patroon en het dashboard is zeer simplistisch en steriel. Terwijl er gekozen is voor houtafwerking op het stuur.

Mercedes-Benz Vision Simplex Concept

Net zoals in het interieur wordt de buitenkant voorzien van heel wat goud-rosékleurige details. Alweer een verwijzing naar de grilles van de historische modellen. Vooraan de neus is er een digitaal scherm terug te vinden voorop een gerekte witte motorkap, waarna dit overgaat in zwart ter hoogte van het zitgedeelte en aan de achterkant. Achteraan wordt het zwart gebroken door een smalle horizontale verlichting.

Op gebied van aandrijving blijft Mercedes uiterst vaag. “een alternatieve aandrijflijn”, zo klinkt het.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie