Opel breidt Corsa-gamma uit met GS Line

opel-corsa-gs-line-1988-opel-corsa-gsi

Opel voegt een extra uitrustingsniveau toe aan het nieuwe Corsa-gamma. Het gaat om de GS Line. De looks van de GSi zonder dat je er de volle pot voor moet betalen.

Nu ze bij Opel gebruik maken van de PSA-motoren voor de Corsa-architectuur, is de 150 pk sterke GSi-versie uit de vorige generatie weggevallen. In de plaats komt een nieuw uitrustingsniveau dat op dezelfde hoogte komt als de Corsa Elegance. Is de Elegance meer op verfijning gericht, dan kiest de GS Line voor de sportieve uitrusting. Sportzetels, bijvoorbeeld. Of een optioneel sportpakket. Hij krijgt standaard ook een ander setje velgen mee, met Twin-spoke design en in hoogglans zwart. Ook de LED-achterlichten zijn specifiek voor deze GS Line.

opel corsa gs line

sport-knop

Ook aan de rijbeleving werd gewerkt. Om de kriebels in je buik wat aan te wakkeren, werd een Sport-modus toegevoegd, die zorgt voor een dynamischer stuurgedrag en een flukse motorrespons.

opel corsa gs line

De Corsa GS Line is beschikbaar met dezelfde motoren als de Elegance, dat wil zeggen een 1.2 turbo benzine met 100 of 130 pk, of een 1.5 turbodiesel met 100 pk. De minst krachtige benzine is er met zesversnellingsbak of achttrapsautomaat, de andere versies hebben enkel de automaat in het aanbod. De Opel Corsa GS Line staat vanaf 21.195 euro voor je deur.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 6 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Patmes 08:43
afbeelding van Patmes

Voor mij geen Opel meer het is geen Duitse auto meer maar een Franse.

PX 11:22
afbeelding van PX

Voor PSA was het GM...Amerikaans sinds 1929...de ontwikkeling zat in Duitsland en blijft in Duitsland.

4g63 15:09
afbeelding van 4g63

't Japanse Isuzu voorziet de dieselmotoren nogal regelmatig, dus niet alleen Duits, Frans en Amerikaans.
(Als Jap-fan heb k m maar binnen te koppen he)

Jeanke 16:30
afbeelding van Jeanke

Hopelijk leggen ze er geen Pirelli's onder of het is nog Italiaans er bovenop. 8-)

Uw reactie