“Okay Laura!”: ook Skoda zwicht voor de virtuele assistent

Skoda Kamiq Laura digitale assistent

Na “Hey Mercedes” en “Hey BMW” is er nu “Okay Laura”: Skoda’s virtuele assistent die aan al je grillen moet beantwoorden.

Hoe ze in godsnaam op de naam Laura zijn gekomen weten we niet, maar dan heb je meteen iemand om tegen te praten als je met je nieuwe Skoda Kamiq of Scala eenzaam in de file staat. Wie in de Kamiq of Scala oplegt voor het Amundsen-navigatiesysteem, krijgt er deze digitale verschijning bij.

Zes talen én dialecten

Skoda’s Laura hoef je gewoon maar aan te spreken – geen paniek, verlegen heren: oogcontact maken is niet nodig – om je reisdoel in te stellen, je favoriete muziekzender te kiezen of een bericht te laten sturen. Op Nederlands is het nog even wachten, maar Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans en Tsjechisch heeft Laura al wel onder de knie. Zelfs moeilijke dialecten zouden voor de digitale talenknobbel geen probleem mogen zijn – horen we daar collega’s uit de streek Aalst-Ninove al voorzichtig juichen?

Skoda wil zijn Laura verder ontwikkelen en uitbreiden om ook andere commando’s aan te leren en om je als chauffeur op termijn “digitale smalltalk” met Laura te laten houden. Na de Kamiq en Scala stapt Laura ook in bij de andere Skoda-modellen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Diedrik 12:48
afbeelding van Diedrik

Je spreekt over Renault en medio jaren 80, we zijn ondertussen 2019?!

Uw reactie