Nissan IMk concept: voorbode van kleine Leaf?

Nissan IMk concept Tokio 2019

Nissan gaat naar het salon van Tokio en neemt mee: de IMk concept. De compacte elektrische conceptcar moet onder meer Nissans nieuwe designtaal inluiden.

De IMk concept wil meer zijn dan zomaar een stadsauto. En ondanks de eerste indruk die je krijgt als je naar de foto’s ziet, wil hij vooral groter zijn. Met een lengte van 3,43 meter is hij namelijk nipt groter dan toegelaten voor een typisch Japanse kei car.

Minimalisme

Het design is glad en clean, en ook in het interieur overheerst minimalisme. Vooraan zien we bijvoorbeeld een soort zitbank, terwijl het dashboard alleen een startknop en keuzehendel voor de versnellingsbak monteert. Alle andere informatie wordt op displays weergegeven of geprojecteerd.

Nissan IMk concept Tokio 2019

Buzzwoorden

Geen verrassing: het persbericht van de Nissan IMk concept heeft de mond vol over autonoom rijden, op basis van Nissans ProPilot-systeem. Ook connectiviteit is een buzzwoord, met de smartphone om de auto te parkeren, persoonlijke instellingen te laden of verkeersinformatie te krijgen.

Nissan IMk concept Tokio 2019

De aandrijving van deze Nissan IMk concept is ten slotte elektrisch. Veel meer wil Nissan daarover niet kwijt, behalve een verwijzing naar de Leaf. Een productieversie van dit conceptmodel als compacte stadsauto onder de Leaf? We zouden het zo gek nog niet vinden...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie