Stad Antwerpen gaat elektrisch

Vanaf vandaag kan je (tijdelijk) gratis de accu van je elektrische auto weer opladen op het Steenplein in Antwerpen. Deze publieke oplaadpaal maakt deel uit van een project van het Gemeentelijk Autonoom Parkeerbedrijf Antwerpen (GAPA). Voorlopig betaalt het Parkeerbedrijf je energiefactuur van het opladen. Tijdens het laden ben je vrijgesteld van het betalen van parkeergeld. Op termijn (tegen 15 februari) moeten nog acht andere palen operationeel zijn doorheen heel Antwerpen.

GAPA zorgde ook voor

een kaart waarmee je via internet kan zien welke palen al of niet in gebruik zijn. Opladen kan op 3 manieren:

Via SMS, zoals bij het parkeren stuur je een bericht met het nummer van de laadpaal en je nummerplaat.

Via een QR code, aangegeven op de paal. Daarmee kan je een applicatie inladen.

Een badge (te koop bij het parkeerbedrijf voor 20 euro). Heb je deze, dan hou je die eenvoudigweg even tegen de laadpaal om het laden te starten of te stoppen.

Nog vandaag liet het Antwerpse stadsbestuur weten een hele reeks elektrische auto's in gebruik te nemen. Ze kozen voor een setje Nissan LEAF's. Vanaf het voorjaar kunnen ook de leden van Cambio (autodelen) gebruik maken van deze wagens, weliswaar na de werkuren. Tijdens de diensturen worden de wagens gebruikt door de ambtenaren van de stad. De elektrische laadinstallatie voor deze wagens wordt in administratief centrum Den Bell geplaatst.

Via: Antwerpen.be

Reacties: 11 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (11)

Plaats een reactie
Yvesw 18:51
afbeelding van Yvesw

"Oplaadpaal" hoor ik daar het woord van 2012?
Dus wacht, je kan gratis opladen, als je een badge van 20 euries koopt? De grapjassen :p

Het begint me echt te overvallen dat de elektrische revolutie begonnen is... Wie had gedacht dat ik het nog ging meemaken...

Techno Patat 19:04
afbeelding van Techno Patat

Ja als ik dit lees verschiet ik toch ook dat er effectief vooruitgang komt in de elektriek!

@Yves: Is die 20 euro geen borg?
Want ik moest dat ook betalen voor mijn tankbadge...

Sven 19:05
afbeelding van Sven

Dat van die betaalkaart en gratis opladen is me ook niet volledig duidelijk. Ik veronderstel dat het voorlopig terugbetaald wordt tot het systeem volledig functioneel is en dat de kaart apart aan te kopen is.

Yvesw 19:08
afbeelding van Yvesw

De badge zal waarschijnlijk 20 euro kosten voor borg zoals pomme duchesse zegt... Is wel het handigste moest je dit echt dagdagelijks gaan doen.

Techno Patat 19:22
afbeelding van Techno Patat

Yves begint dan over stomme kookprogramma's en gaat dan zelf moeilijke namen gebruiken voor een aardappel??

Maar kijk mij nu, terug off topic bezig :p!

On topic: Hebben ze die Leaf's gekocht of geleased? En wanneer laden die eigenlijk op: na de uren bij de ambtenaren thuis (dus geen lader) tijdens de uren zijn de ambtenaren ermee aan het werk (dus rijden...)

Yvesw 19:43
afbeelding van Yvesw

@Patat: Tussen wat ik schrijf en denk... Wacht even... Goed geprobeerd om me off-toppic te krijgen :p

O.T.: Ik vraag mij ook af hoe deze gaan opgeladen worden? Ik wil niet op den dienst "elektrisch materieel" zitten... Zal daar het één "platte batterij" telefoontje na het ander zijn!

Techno Patat 19:53
afbeelding van Techno Patat

Haha, de mensen die vroeger de PC's upgraden van windows 95 naar Xp zullen nu heeeel veel meer werk hebben :p!

En verder nog, ik wist zelfs niet dat Antwerpen auto's beschikbaar stelde voor hun personeel? Laat staan 20! Het is toch geen regering waar de functionarissen van alle uithoeken van het land naar een kasteel moeten gaan om te vergaderen?

Sven 20:02
afbeelding van Sven

Lokale en Vlaamse overheid hebben dienstwagens om verplaatsingen te maken. De gele wagens die je (steeds minder) ziet zijn van de Vlaamse overheid, de Antwerpse dienstwagens zijn meestal wit. Worden gebruikt om naar vergaderingen te rijden die niet op wandelafstand liggen of niet eenvoudig bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. De Vlaamse overheid heeft trouwens ook dienstfietsen, mocht je het je afvragen. Die dienstwagens mogen, behalve bij uitzondering, ook niet privé gebruikt worden. (Dus het is geen voordeel in natura zoals bij veel firmawagens bij privébedrijven)

Anonieme gebruiker 07:15
afbeelding van Anonieme gebruiker

de prijs voor meeste offtopic gezever gaat toch naar yves en patat hoor :-)
lijkt hier wel een chatbox

Yvesw 10:16
afbeelding van Yvesw

@Anonieme gebruiker: We zijn ondertussen al op de vingers getikt door Autofans hoor ;)
En bij dit bericht blijven we toch redelijk on toppic? :p

luie technopatat 16:17
afbeelding van luie technopatat

@annoniem: we krijgen daar inderdaad geregeld voor onder ons voeten :), maar voel u vrij om een account aan te maken en mee te doen! we staan open voor mede-zwanzers :)! want wees nu eerlijk, vind je het zo erg dat we eens een zijstapje zetten :p? Het blijft nu lekker luchtig!

Bij autoblog.nl houden ze het luchtig door hun flauwe schrijfstijl die 9/10 keer enkel maar bedoeld is om reacties uit te lokken! hier is de schrijfstijl iets deftiger en als flauwe plezante (mijn nickname zou dat al moeten weggeven) vind ik het dan mijn morele plicht om een fris windje te laten blazen :)!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws