Renault Captur en Chevrolet Trax zijn vijfsterrenauto's volgens EuroNCAP

EuroNCAP heeft er weer wat testen op zitten met nieuwe wagens. Die eindigden allemaal tegen een obstakel en op basis van de resultaten reikt EuroNCAP sterren uit. De Renault Captur en Chevrolet Trax behalen er vijf, de twee andere geteste wagens blijven hangen op drie en vier.

De Nissan Evalia, een MPV die afgeleid werd van de NV200 bestelwagen, haalde drie sterren en scoorde vooral minder op vlak van veiligheidsassistentie. De Dacia Sandero doet met vier sterren beter dan zijn broertje Lodgy, die er destijds slechts drie wist te behalen. Ook hier minder punten op veiligheidsattributen, met name de afwezigheid van een gordelverklikker achteraan zorgde voor negatieve commentaar. Ook voetgangers zijn minder goed af wanneer een Sandero hen aanrijdt.

Bij de Chevrolet Trax zien we goede resultaten, al scoort hij overal een paar procenten minder dan de Opel Mokka, met dewelke hij de basis deelt. Toebehoren die de veiligheid verhogen zijn minder aanwezig bij de Trax, terwijl de Mokka op dat onderdeel 100 procent haalde.

EuroNCAP mei 2013
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws