Ook trajectcontroles op gewestwegen: Allemaal mooi in de pas

Trajectcontroles-België

De Vlaamse overheid wil gemeenten aanzetten om trajectcontroles te doen op gewestwegen. Dit moet vermijden dat chauffeurs enkel in de buurt van flitspalen op de rem gaan staan.

Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) voert oorlog tegen de snelheidsduivels. De minister startte dan ook een proefproject in de Antwerpse gemeenten Brasschaat en Brecht met trajectcontroles op gewestwegen. Daar zijn momenteel tien trajecten aangelegd met automatische-nummerplaatherkenningscamera's (ANPR). Die controleren buiten de snelheid ook het al dan niet betaald hebben van verkeersbelasting.

Succesvol traject

Vorig jaar werd de eerste trajectcontrole ingevoerd op de E17 in Gentbrugge (de befaamde TrajectBrug). Het succes daarvan wil de Vlaamse overheid nu ook op gewestwegen toepassen. Ze lanceert daarvoor een opdrachtencentrale voor aankopen voor steden en gemeenten.

De trajectcontroles in Brecht en Brasschaat zijn momenteel nog een test, maar begin november zouden ze evenwel overgaan in effectieve controles. Bij deze bent u gewaarschuwd.

Bedankt voor de tip Carlos!

Laatst gepubliceerd

Reacties (17)

Plaats een reactie
Techno Patat 17:52
afbeelding van Techno Patat

Zucht

Yvesw 18:00
afbeelding van Yvesw

Hoeveel ik me heb moeten inhouden om er geen sarcastisch nieuwsbericht van te maken... Alhoewel ik de titel toch heb gelaten :-)

Techno Patat 18:21
afbeelding van Techno Patat

Uhu, en ik heb me ferm ingehouden om hier niet m'n hele gedacht over het hele gebeuren te spuwen. Maar ik denk dat die reactie zo een 2-tal collumns lang zou geworden zijn :P!

Laat ik gewoon besluiten met: ben ik blij dat ik niet aan die kanten woon, maar Hildeke Flits scoort toch weinig goeje punten ze :(!

Yvesw 18:32
afbeelding van Yvesw

Laat u vooral gaan Dries... Ik ben voor deze regel #AdvocaatVanDeDuivel

BePa 20:58
afbeelding van BePa

Patat, ik mag met fierheid melden dat ik wel 'aan die kanten' woon...
Wonend in Brecht centrum, heb ik die nieuwe camera's vorige week al zien staan.
Dat zal opletten geblazen worden. Tot voor kort maakten we veel gebruik van de baan Brecht - Sint-Job. Nu we, na enkele jaren sluiting door de werken aan de HST-lijn, terug een snelweg-oprit hebben, kunnen we het fijne traject wat vermijden.
Ik ben trouwens geen hard-rijder, maar wie overkomt het niet dat hij onoplettend en ongewild de limiet eens passeert... ? Kassa-kassa !

Alfred 21:02
afbeelding van Alfred

Doe eens niet zo lui en typ uw mening eens uit :P (@Patat dus)

Wim 18:20
afbeelding van Wim

@patat: 2th that

Carlos 18:46
afbeelding van Carlos

Zet controles waar je wilt! Maar BLIJF VAN DE HOUTLAAN AF!!!!
Oké je mag niet te snel rijden! Maar de Houtlaan is voor elke bestuurder telkens een feest om op te rijden. Vanaf de lichten vertrekken en sprinten maar!!
*ZUCHT* *ZUCHT* en nog eens *ZUCHT*.
Hilde Creflits scoort inderdaad zwaar minpunten.

Alfred 21:01
afbeelding van Alfred

+1 voor de "Creflits", haha.

Alfred 21:04
afbeelding van Alfred

Die brug is inderdaad echt een succes. Super veilig om daar op elkaars bumper te plakken aan 90 km/u teller (want voor kleven word je hier toch nooit gepakt), de vrachtwagenchauffeurs op hun zenuwen te werken omdat die 90 km/u effectief kunnen/willen doen, die gaan dan weer gek doen, weer veiliger voor iedereen, ... Voor degene waar het sarcasme nog niet van het scherm afdruipt, *einde sarcasme hier*.

Kevin 21:31
afbeelding van Kevin

pfff, En hier in Turnhout hebben ze ook al goed hun best gedaan... Er staan 2 camera's op Steenweg op Baarle-hertog, 2 op Steenweg op Oosthoven/Ravels, 3 op het traject Turnhout- Geel, 3 vanaf Turnhout door Oud-Turnhout naar de snelweg (en deze doet effectief traject reeds), Al eentje richting Vosselaar (en als ge door blijft rijden in Vosselaar centrum en Vlimmeren), en eentje richting Merksplas. Een mum van tijd en helaas zal Turnhout maar vleitig meedoen met de Trajectcontrole. grumble.... dus zij die ooit is naar Turnhout moesten afdwalen: bij deze weet u dat er slecht 1 van de 8 toeganswegen camera's hebben. O ja: Op Steenweg op Gierle staat er ook reeds 1. Krap, en ik werk net in Centrum Turnhout, met de wagen....

Yeelen 21:44
afbeelding van Yeelen

Ik zou de trajectcontrole op de E17 nog niet zo erg vinden moest die niet op 90 km/h afgesteld zijn. Hetzelfde voor die nieuwe trajectcontrole's: als ze toch moeten komen (want kassa kassa) liefst op wegen waar het gevaarlijk is om te snel te gaan rijden, en niet de snelheid verlagen op goede banen waardoor iedereen in een treintje gaat rijden en er na toch weer vol op het gas gaat.

Glenn 07:00
afbeelding van Glenn

Op de E40 hetzelfde fenomeen, is precies een rollende start van een GT-race. Vanaf het tankstation in Wetteren richting Gent is het alle hens aan dek :-)

Maar sinds de controle rijd ik vaak binnendoor om de trajectcontrole te vermijden. Is gewoon vervelend om constant op je teller te zitten staren uit angst gemiddeld 1km/u te hard te hebben gereden (heb geen cruise control).

Vale46 17:28
afbeelding van Vale46

Tip: zoek de dichtstbijzijnde vrachtwagen op, of memoriseer de afstand er naar, en als de controle gedaan is dan moet je nog steeds op dezelfde afstand van die vrachtwagen zitten. want vrachtwagen = perfect 90
Das mijn truc, want ik heb ook geen cruise control.
Je mag zelfs een beetje inhalen, want er zit ook nog een correctie op, maar honderden meters inhalen ga ik niet risceren!

Vale46 17:32
afbeelding van Vale46

Gewoon belachelijk! Zet camera's waar ongevallen gebeuren, maar geen camera's om de kas te spijzen!
Het staat zwart op wit in de wet: "je moet je snelheid aanpassen aan de omstandigheden"
Dus als er op een 70-baan geen verkeer is, meestal 's avonds of 's ochtens, dan leg ik hem in z'n 5 en cruis ik tegen 80-90km/h naar huis. Perfect veilig! Maar als je dan zo een paar van die vogelkastjes tegen komt die graag foto's nemen van je nummerplaat, dan is echt de lol er af!
Het zet aan om je een Twizzy te kopen, uit pure elende!
@YvesW: Waarom heb je je ingehouden? Dan had ik er nog een beetje om kunnen lachen! :)

Yvesw 19:41
afbeelding van Yvesw

Goh ja... Iets met journalisten en objectief zijn... :-p

Yeelen 20:58
afbeelding van Yeelen

Ik vermoed dat de wet dan bedoelt dat je trager moet rijden wanneer de omstandigheden tegenzitten, en niet vice versa ;) Maar ik ga akkoord! Of, zoals mijn rij-instructeur het beschreef: hou je aan de relatieve snelheidsbeperking.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws