Verkoopscijfers november 2013: 43 Tesla's verkocht

verkoopscijfers-november-2013

In november 2013 werden er dik 10 procent minder wagens verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. 32.023 inschrijvingen voor nieuwe wagens noteerde Febiac dit jaar voor november. Dat Volkswagen, Renault en peugeot die lijst nog altijd aanvoeren, zal je niet verbazen.

In totaal werden dit jaar al een goeie 460.000 nieuwe wagens ingeschreven. Dat zijn er zowat 4.000 minder dan in de periode januari-november 2012. We moeten eens goed zoeken naar merken die dit jaar meer verkochten dan vorig jaar in november maar we merken op dat bij Hyundai, Dacia, Toyota en Kia geen minnetje voor de verschillen staat. Verderop tekent Honda een positiever verkoop op tegenover november 2012 maar dan zijn we al uit de top 20 gerold. En terwijl Tesla in november 2012 slechts één exemplaar aan de man bracht, zijn er dat dit jaar 43, een stijging met 4.200 procent.

verkoopscijfers-november-2013
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 6 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Wim 16:32
afbeelding van Wim

Tesla staat nu al op het niveau van Jaguar en verkoopt meer dan Subaru & Jeep. Tijdelijke piek of niet, het gaat snel.

Adriaan 17:10
afbeelding van Adriaan

43 auto's van allemaal minstens 80k euro, dat is pas iets om over naar huis te schrijven, ferme cijfers! Dat smart zo'n lage verkoopscijfers haalt verbaasd mij eigenlijk ook niet, goed een jaar geleden stond ik op het punt om er eentje te kopen voor mijn vrouw, klein, zuinig en relatief goedkoop waren toen voor mij de reden om over te gaan naar de aankoop. Maar dat was buiten de verkoper van mercedes getelt. Om het lichtjes uit te drukken was hij nogal ontchogeld dat we enkel interesse hadden in het basis model, geen opties wouden en gewoon simpel een smart wouden. De motivatie was helemaal weg toen we hem dan vroegen hoeveel een onderhouds contract koste, daar wou hij zelf geen antwoord op geven, dat was te veel werk, wat hij wel wou doen was een ruwe schatting geven, op basis van een mecredes a klasse. Na toch maar vriendelijk bedankt te hebben voor de bewezen diensten van deze niet zo vriendelijke man, zijn we eens gaan horen bij toyota voor de iq, zelfde voordelen als de smart, plus is ruimer. Onderhoudscontract zat mee in de prijs, super vriendelijke verkoper die er niet mee inzat dat we bijna twee uur van zijn tijd verprutst hebben. En de ervaring bij smart/mercedes heb ik nu al bij twee garages gehad. Als je een product zo stiefmoederlijk gaat behandelen, moet je niet verschieten dat de verkoopscijfers wat tegen vallen...

Techno Patat 20:19
afbeelding van Techno Patat

Heb ik al gehad bij BMW! Echt erg hé, je hebt totaal geen zin meer om daar nog ene te kopen! Bij Mercedes gelukkig nog niet, maar ik geef je groot gelijk dat je die kerel vriendelijk bedankte voor bewezen diensten! Hatelijk dat soort verkopers...

Glenn 01:29
afbeelding van Glenn

Zelfde voorgehad bij Toyota toen ik naar een Auris HSD (oud model) ging informeren. De verkoper was hoogst verontwaardigd dat ik nog twijfels had bij de cvt bak en een middenklasse wagen met 200l kofferinhoud niet het ei van columbus vond. Toen hij wist waar ik mee reed werd hij helemaal boertig. Jammer voor zijn baas, een klant minder.

Over Smart heb ik al gelijkaardige verhalen gehoord, Mercedes garages staan er niet om te springen blijkbaar.

Benoche 18:47
afbeelding van Benoche

Ik stel me eerder de vraag... Wie heeft er in november 2013 een SAAB gekocht? :-D

Carlos 16:33
afbeelding van Carlos

Net nog een nagel nieuwe 95 Aero Turbo gezien ^^ de nummerplaat was althans nog eentje van de verdere F-reeks :-p

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws