China vecht tegen SMOG, vernietigt 6 miljoen vuile auto's

china-smog

In een altijddurende strijd tegen SMOG plant de Chinese overheid nu enkele hardere maatregelen. Nog voor het einde van dit jaar vernietigen ze 6 miljoen oude wagens die niet meer aan de milieunormen voldoen.

De snelst groeiende economie ter wereld hebben is niet alleen rozengeur en maneschijn. In tegendeel. Naar rozen heeft het in China al jaren niet meer geroken en de maan of de zon zien ze er ook niet meer. Allemaal dankzij de dikke laag SMOG die al jaren over de Chinese grootsteden hangt.

Om die SMOG te verminderen zal de Chinese overheid dit jaar nog zes miljoen wagens vernietigen die in hun ogen niet meer voldoen aan de opgelegde milieunormen, volgend jaar zullen er nog eens vijf miljoen wagens vernietigd worden.

The mandatory rule applies to vehicles that do not meet exhaust emissions standards” aldus de overheid.

Twintig procent van de te vernietigen wagens rijdt vandaag rond in Beijing, Tianjin en in de Hebei provincie, waar de auto's 31,1 procent van de SMOG veroorzaken.

Het verschonen van het autolandschap staat bij de Chinezen hoog op de agenda. De volgende twee jaar staan volledig in het teken van het opkuisen ervan.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws