Verkoopscijfers augustus 2014: door de regen

verkoopscijfers_auto_augustus_2014_top10

Ook in augustus zijn er weer heel wat auto's verkocht, 28.613 om precies te zijn. Dat zijn er 1.216 minder dan in augustus 2013, een daling van 4 procent. Volkswagen voert de lijst aan, gevolgd door Renault en Peugeot. Renault kende een sterke daling met 15 procent, net als Opel (-12 procent) dat plaats zes inneemt. Hyundai mocht dan weer een stijging met 42 procent optekenen op plaats 10.

Het gaat verder nog wel wat heen en weer. Zo merken we op dat MINI vorige maand 33 procent meer verkocht dan dezelfde periode vorig jaar. Dacia verkocht dan weer 30 procent minder, bij Fiat ligt de daling op 25 procent. Porsche verkocht 167 auto's ten opzichte van 79 stuks het jaar voordien. Die sterke stijging steken we dan maar op de Macan. Ook bij Maserati zijn ze in hun nopjes, daar verkochten ze 25 exemplaren, terwijl ze er in augustus 2013 maar 3 verkochten. Voorts werden er ook 26 nieuwe Tesla's verkocht en zien we plots BYD opduiken. Dat Chinese merk sleet hier 16 wagens, terwijl ze officieel geen dealer hebben. Dat zoeken we even verder uit.

daling bij de motoren

Voor de motoren was het natte augustus een minder goede periode, dat zien we aan de verkoopscijfers daarvan. Die lagen maar liefst 17,5 procent lager dan dezelfde periode vorig jaar. Voor de iets mindere verkoop van auto's wordt geen specifieke reden gegeven, al zal het feit dat augustus dit jaar vijf weekends kende er wel wat mee te maken hebben.

verkoopscijfers_auto_augustus_2014

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Peter 13:05
afbeelding van Peter

Het blijft wachten op de eerste Koenigsegg in België blijkbaar...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws