28 werven moeten wegen weer beter maken in 2015

wegenwerken_snelweg

Onder Minister Crevits (CD&V) werd een inhaalbeweging ingezet om de Vlaamse wegen en snelwegen weer beter berijdbaar te maken. Haar opvolger Minister Ben Weyts (N-VA) zet die werken nu verder. Dit jaar wordt 167 km snelweg vernieuwd.

85 procent van onze snelwegen behoort tot de categorie "aanvaardbaar tot zeer goed". 15 procent vraagt nog onderhoud. Dit jaar worden daarom op 28 locaties wegenwerken uitgevoerd, vooral in de drukke driehoek Brussel-Antwerpen-gent. “Het is daar waar het meeste verkeer rijdt”, verduidelijkt Weyts.

De werven zullen voor extra files zorgen, vooral op de E19 tussen Mechelen-Zuid en Kontich wordt extra hinder verwacht. In de zomermaanden zal het verkeer daar over versmalde rijstroken moeten. Eerder gebeurde het onderhoud al op het stuk tussen Kontich en de Antwerpse Ring.

Omdat er nabij werken altijd veel snelheidsovertredingen begaan worden, zal er strenger worden toegezien op die snelheid. Daarvoor worden twintig mobiele flitspalen ingezet.

Klik op de afbeelding voor een groter formaat.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Kevin 14:08
afbeelding van Kevin

Woehoe, weeral een jaar dat we weer kunnen aanschuiven als we naar A'pen of T'hood rijden.

Adriaan 17:12
afbeelding van Adriaan

Tja, dat is een beetje dubbel he, er zijn jaren enkel wat opknapwerkjes uitgevoerd aan de autosnelwegen, en daardoor zijn ze er slechter gaan bijliggen dan de gemiddelde zandweg in het russische platteland. Nu dat ze eindelijk eens deftige werken uitvoeren, gaat dat inderdaad gepaard met meer hinder, maar als het op lange termijn beter is, zal ik wel ff door de zure appel bijten.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws