Flitsmarathonvoorsmaakje: 908 chauffeurs te snel op E34

e34-wegenforum

Tijdens een controle op de E34 tussen het Antwerpse Lille en Zoersel werden 908 van de 985 gecontroleerde bestuurders vorige week betrapt op overdreven snelheid. Dat voorspelt weinig goeds voor de aangekondigde flitsactie van komende donderdag.

Tussen Lille en Zoersel vinden op dit moment wegenwerken plaats. De politie merkte eerder al op dat chauffeurs het niet zo nauw nemen met geldende snelheidsbeperkingen in de buurt van wegenwerken. Maar tussen Lille en Zoersel maakten 908 chauffeurs het wat te bont. dat is maar liefst 92 procent van de gecontroleerde bestuurders.

We hebben gecontroleerd in de richting van Antwerpen, net voor de plaats waar men door de middenberm naar de versmalde rijstroken moet”, zegt Reiner Smets, commissaris van de wegpolitie. De schrijnende resultaten zijn die van één dag flitsen, de politie zegt ook op andere dagen geflitst te hebben.

De commissaris vraagt alvast om de rijstijl aan te passen. De afgelopen dagen gebeurden er reeds verschillende ongevallen aan de werken op de E34.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws