Er komt geen stop op gepersonaliseerde nummerplaten

nummerplaat-af

Gepersonaliseerde nummerplaten worden niet herkend door verkeerscamera's. Tot dat euvel opgelost is vroeg Vlaams mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA) voor een tijdelijke productiestop. Federaal minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) gaat echter niet in op dat voorstel.

Software van Vlaamse camera's aan trajectcontroles moet aangepast worden om in staat te zijn gepersonaliseerde nummerplaten te lezen. Dat heeft zijn tijd nodig waardoor Weyts voorstelde om een tijdelijk stop toe te roepen op de uitreiking van zo'n nummerplaten. Galant ziet dat niet echt zitten. 'De oplossing ligt in de aanpassing van de software van de camera's. Dat is een Vlaams probleem, dus moet Vlaanderen het zelf oplossen.'

Rake taal van de Federale minister van Mobiliteit. Tegen wanneer de software kan aangepast worden is nog niet helemaal duidelijk.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
De Schuyter M 13:50
afbeelding van De Schuyter M

Dat is weer een slag in het gezicht van de gewone man,dit wil zeggen rij maar op rijkelui de boete's zullen we wel halen bij de gewone modale mens.

model500 14:32
afbeelding van model500

het eerlijkst zou zijn niet meer te flitsen tot dit is opgelost, iedereen gelijk voor de wet, toch ?

Adriaan 14:48
afbeelding van Adriaan

Wat ik me dan altijd afvraag bij dit probleem is: wat met buitenlandse nummerplaten, worden die dan wel altijd herkent?
Maar ik begrijp het niet goed, als je dan toch softwarematig geen oplossing kan vinden, huur dan een jobstudent in of weet ik veel wat die manueel de nummerplaat ingeeft bij de foto's waar de software er niet in slaagt om ze te herkennen. Dit kan toch maar een kleine minderheid zijn? En de extra kosten zullen ongetwijfeld ruimschoots gedekt worden met de nieuwe opbrengst (daar draait het toch altijd om...)

Glenn 18:52
afbeelding van Glenn

10.000(?) gepersonaliseerde platen in omloop op 5.555.000 geregistreerde personenwagens in België. Ja, de kans dat we daar miljoenen mislopen is gigantisch.
Bij een afwijking van 1% in het systeem (perfectie bestaat nu eenmaal niet) lopen ze theoretisch al meer bekeuringen mis dan dat er van die dure nr platen in omloop zijn. Storm, glas water, klaar.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws