BIVV: "Slaperigheid veroorzaakt meeste ongevallen in verkeer"

ongeval-e19-juli-2015

Volgens het BIVV zorgt slaperig achter het stuur zitten voor de meeste ongevallen in het verkeer. Meer dan alcohol, overdreven snelheid of drugs.

Dat je dus maar beter uitgerust achter het stuur kruipt, zeker in deze tijden waarin iedereen op vakantie vertrekt en beweert zijn heenreis naar het vakantieoord in één trek en bij nacht te kunnen rijden na een gewone werkdag.

rust goed uit

De uitspraak van Karen Genoe van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) kwam er dan ook na een vreselijk ongeval waarbij een Nederlands gezin crashte op een snelweg in het Antwerpse. Volgens Genoe wordt vermoeidheid als factor zwaar onderschat. "Men voelt het niet aankomen, en overschat zichzelf misschien een beetje", vertelt ze in het VTM-nieuws. "Vaak denkt men die laatste kilometers of dat extra uur nog aan te kunnen. Maar als je meer dan vier uur gereden hebt, heb je acht keer meer risico om slaperig te worden."

Ook wanneer je huiswaarts rijdt en je in je vertrouwde omgeving terechtkomt loert de vermoeidheid vaak om de hoek. "Als je terug naar huis komt en die laatste kilometers snel wilt afleggen om snel thuis te zijn, wees dan zeker op je hoede," aldus Karen Genoe nog.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Kevin 15:08
afbeelding van Kevin

En wat buiten lange reizen veroorzaakt ook nog slaperigheid??? 10 km asphalt in een rechte (maar dan ook echt volledig rechte) baan met een snelheidsbeperking van 70km/u. :p

Kevin 15:10
afbeelding van Kevin

Is een voorbeeld e mannen ;) Der zullen wel nog meer dingen zijn die da veroorzaken maar daar moets ik nu net aan denken toen ik het las aangezien ze in de Kempen 70km/u als standaard gebruiken.... baantjes waar je vroeger 90 mocht is teruggedraaid naar 70. En sommige gemeentes slagen er zelfs in om banen waar je vroeger 70 mocht, geen kat rijd en je praktisch niks kan misdoen te verlagen naar 50....

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws