Files op Antwerpse Ring verminderen door eenvoudige ingrepen

antwerpse-ring-2015-vlaams-verkeerscentrum

Het Vlaams Verkeerscentrum merkt een mindering in het aantal files sinds men de wegmarkeringen op de Antwerpse Ring aanpaste. Door simpelweg de pijlen op de info-borden naar boven in plaats van naar beneden te laten wijzen bijvoorbeeld. Deze quick wins wil men nu ook op andere snelwegen gaan toepassen.

Behalve het omdraaien van de pijlrichting werd in de richting van Gent ook de uitvoegstrook naar de E19/A12 in Antwerpen-Zuid aangepast. Vroeger waren er twee vakken, nu kan men ook vanop het middelste van vijf rijvakken op de Antwerpse Ring blijven uitvoegen naar de E19/A12. Zo ontstaat een dubbele functie voor dit vak, een zogenaamd twijfelvak. Op die manier kunnen veel meer chauffeurs de uitvoegende beweging maken, terwijl het verkeer vroeger al van ver voor de afrit op de twee rechtse rijvakken samentroepte.

"Dit bewijst dat soms een eenvoudige maatregel kan volstaan om de filedruk te verminderen", zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum. "We lijsten momenteel alle verzadigde punten op de Vlaamse snelwegen op. En daarbij zullen we bekijken of het herschilderen van de wegmarkeringen kan volstaan om het verkeer terug wat vlotter te trekken."

(foto's: AWV)

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
B4 12:34
afbeelding van B4

Er is idd wel een beetje verschil... alleen moet je hier nu wel oppassen bij de afrit Berchem want die verkeerslichten hebben ze recent ook aangepast en dat loopt helemaal fout...

marksen 13:02
afbeelding van marksen

ik kijk op de aanwijzingen van mijn GPS in den vreemde
en voor woon werkverkeer ken ik het uit mijn hoofd
heb nooit naar die pijlen gekeken

UNSTABLE_CARPORT 22:06
afbeelding van UNSTABLE_CARPORT

Zelfde situatie in St. Stevens-Woluwe naar E40. Mogen ze daar gerust aanpassen zoals hierboven :-) Het enige probleem zijn diegene die nr Brussel moeten, want die moeten dan op korte tijd 3 drukke vakken over... :-/

Kevin 23:53
afbeelding van Kevin

Heb er zelf nog niet veel van gemerkt mr ik kom daar dan ook niet vaak maar ken er wel mijne weg.

Kevin 23:53
afbeelding van Kevin

Heb er zelf nog niet veel van gemerkt mr ik kom daar dan ook niet vaak maar ken er wel mijne weg.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws