Ray geeft om de gordel

ray-gordel-mobiliteit

Wie dacht dat hij na de vorige campagne van type'tje Ray verlost was, heeft het mis. Want Ray is er ook in 2016, en deze keer vraagt hij om je gordel te dragen.

Niks choquerend aan deze campagne, daarentegen vraagt het macho-type dat een reclamebureau in opdracht van de Vlaamse Overheid bedacht om je gordel te dragen, of er zwaait wat!.

Hoewel het dragen van de gordel in België verplicht is, leeft niet iedereen die regel na. In 2014 werden door de politie in Vlaanderen 49.671 pv’s voor het niet dragen van de gordel opgesteld. Tijdens de eerste 6 maanden van 2015 waren dit er al meer dan 20.000. De boete voor die overtreding bedraagt 100 euro.

Volgens de meest recente cijfers draagt voorin bijna 92% van de Vlamingen zijn gordel. Achteraan in de wagen doet één op de vier geen gordel om. De gordel vermindert het risico op overlijden of letsels met 50%. Toch blijkt dat bij dodelijke ongevallen op snelwegen de helft van de bestuurders en 7 op de 10 passagiers achterin geen gordel dragen op het moment van het ongeval.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 4 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Millie 14:37
afbeelding van Millie

Ik vraag me toch steeds af wat deze (alweer onnozele) campagnes ons kosten.

Ponrow 16:46
afbeelding van Ponrow

Hopelijk maar een paar tientallen euro's... Anders heeft er hier weer iemand goed aan verdiend... Trouwens das toch natuurlijke selectie? Ik kan het niet om zonder gordel te rijden.

Alfred 17:27
afbeelding van Alfred

Hoeveel campagnes zijn er nu al geweest voor de gordel? Dit weekend alweer minstens 1 dode door het niet (correct) dragen van de gordel...

Kevin 11:09
afbeelding van Kevin

Jua, vind maar een onozel ventje en een onozel bord om naar te kijken. Gelukkig draag ik altijd de gordel (in welk voertuig of plaats ik dan ook zit) en vertrek ik zelf met mijn eigen wagen niet als iemand zijn gordel niet aan heeft... Spijtig dat de mensen zo vaak een gordel onderschatten... of niet omdoen om de meest onlogische reden of excuus.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws