Ruil je auto voor een Mazda in de lage-emissiezone

af-vloot-mazda-mx-5-nd-deel-2-foto-1001

Vanaf volgende woensdag 1 februari worden de regels rond de Lage-emissiezone in Antwerpen van kracht. Maar voor wie naar de stad komt met een vervuilende wagen, is er een oplossing op kleine schaal.

Mazda pikt namelijk in op het gewoel rond het uitsluiten van dieselwagens die niet aan Euro4-norm voldoen, of de Euro3 norm met roetfilter. Ook benzine- en LPG-auto's die niet aan Euro1-norm voldoen mogen de stad dan niet meer binnen.

Voor hen heeft Mazda een alternatief; het Emissie Switch-punt. Wie met zijn wagen langsgaat op de parking van kunstcampus deSingel aan de Desguinlei kan gratis laten nakijken of de wagen nog toegelaten is in de lage-emissiezone. "Er zijn nog steeds veel mensen die niet weten of hun wagen welkom is in het centrum of niet," klinkt het bij Joachim Sas van Mazda, "of zijn er veel bestuurders die nog geen alternatief hebben voor hun te vervuilende wagen”.

Voor diegenen die hun auto alsnog moeten laten staan is er goed nieuws; Mazda ruilt met plezier een dagje van auto met je, zodat je met een nieuwe - minder vervuilende - Mazda toch je bestemming in de stad bereikt.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 6 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Audi 22 11:45
afbeelding van Audi 22

Heel toffe actie!
Ik vreesde met mijn Audi niet meer in Antwerpen te geraken omwille van de sjoemelsoftware, maar dit zijn twee vliegen in één klap: ik hoef niet met mijn saaie Audi naar 't stad en kan eens genieten van een echte knappe auto! Ik zie zo'n MX5 wel zitten voor een dagje!
Want met het openbaar vervoer vanuit de Limburg raak je toch ook niet ter plaatse!

Audi22 20:42
afbeelding van Audi22

Ik weet bij deze nu ook dat er mensen zijn die echt totaal geen boeiend leven hebben....

B4 21:07
afbeelding van B4

Slim gezien van Mazda...

Badm!ke 23:19
afbeelding van Badm!ke

Knap bedacht: ondertussen krijg je niet-Mazda klanten in een Mazda en kunnen ze zelf eens een dagje ervaren dat zo'n auto voor geen enkele andere moet onderdoen.

Evo X 18:22
afbeelding van Evo X

Steken geen grasmachien moteurkes in auto's en da's ook mijn overtuiging. (Niks op tegen trouwens) En schoon snuitjes tegenwoordig he, diene 6, mja,

A moorman 22:26
afbeelding van A moorman

Goed idee van Mazda want met mijn rx8 mag ik denk ik ANTWERPEN ook niet in

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws