Europa: Minstens 1 laadpaal per 10 parkeerplaatsen

nissanleafduurtestart2_01

Volgens een nieuwe Europese richtlijn moeten nieuwe gebouwen vanaf 2025 beschikken over 1 laadpaal per 10 parkeerplaatsen. Zo wordt de omgeving klaargestoomd voor de elektrische voertuigenrevolutie.

Tot vandaag is elektrisch rijden een beetje een verhaal van de kip en het ei. Omdat er geen laadpalen zijn in je straat,koop je geen elektrische wagens, omdat er geen elektrische wagens zijn plaatst de overheid niet plots enorm veel laadpalen. Daardoor was je aangewezen op de laadpaal in je eigen garage, als je al over die twee beschikte.

Maar nu heeft de Europese Commissie dus een extra regel aan de bouwvoorschriften voor grote gebouwen toegevoegd. Wie een groot gebouw met meer dan tien parkeerplekken wil bouwen of renoveren moet vanaf 2025 rekening houden met die nieuwe regel. De bouwheer moet ook voorzien in bekabeling, om later betere laadpalen te kunnen installeren. Voor residentiële gebouwen moeten er gewoon laadpalen of bekabeling aanwezig zijn, niet-residentiële gebouwen (winkels, kantoren,...) moeten er minstens 1 per 10 parkeerplekken hebben.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws