Audi SQ7 voor Snelle Respons teams in Antwerpen

audi_sq7_tdi_11

De politie zal in de toekomst nog wat sneller en imposanter ter plaatse komen bij incidenten. De Snell Respons Teams hebben 3 nieuwe voertuigen besteld.

Met een kostprijs van 213.182 euro weet je dat ze geen kleine patrouillewagens besteld hebben. De SQ7 TDI is dan ook ongeveer de dikste SUV die Audi in het gamma heeft zitten. In minder dan 5 seconden van 0 naar 100 km/u, en 435 pk om boeven snel in te halen.

uit de solden

De politie betaalt daarbovenop nog eens 44.254 euro voor het onderhoudscontract voor de drie auto's. Het lijkt er overigens op dat de SRT's een koopje gedaan hebben tijdens de solden, want eerder stelden we de prijs van een SQ7 TDI vast op 92.500 euro per stuk. Een eindereekskoopje zelfs, want tegenwoordig staat de SQ7 TDI niet meer op de Belgische Audi-website. Iets met de nieuwe WLTP-normen, misschien?

De SQ7's blijven ook niet standaard. De wagens worden behalve de discrete blauwe lampen ook uitgerust met ballistische helmen, een stormram, schilden en een FN 303 wapen om rubberen kogels mee af te vuren. Ombouw gebeurt bij een gespecialiseerde firma in Malle.

De Audi SQ7 TDI's zullen een deel van de Skoda Octavia RS vervangen, die stilaan hun diensten bewezen hebben. Eerder kocht de politie ook al twee Audi A6 Allroads en een Mercedes E400 Kombi met dat doel.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Ben Ruh 10:15
afbeelding van Ben Ruh

Vorige week op het Binnenhof in Den Haag de zwarte Mercedes G van de marechaussee gespot. Mag er ook wel zijn.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws