Vanaf 1 juli 2019 steekt het Belgisch kentekenbewijs in een nieuw jasje

kentekenbewijs-auto-belgie-anders-nieuw

Vanaf juli 2019 reikt België nieuwe kentekenbewijzen uit voor voertuigen. De kleur, het formaat en de 'tweeluik' blijven behouden, wel wordt de inhoud herzien.

De Belgische overheid heeft beslist om enkele verouderde gegevens van het kentekenbewijs te halen en het lettertype van de nog aanwezige gegevens te vergroten om de leesbaarheid te vergroten. Op het eerste gezicht blijft het kentekenbewijs echter ongewijzigd, omdat de vorm en het kleurtje identiek blijft.

Geen CO2 meer

Het overgrote deel van de verwijderde gegevens waren verouderd; voorheen gebruikt door de technische keuring, voor adreswijziging,... of werden enkel gebruikt door de DIV; zoals titularisnummer, verificatiecode chassisnummer, enzovoort. Gegevens waar je als eigenaar niet veel aan had.

Toch wordt er ook één nuttig detail van het formulier gehaald. Want de CO2-uitstoot van je wagen, die zal je voortaan niet meer op het kentekenbewijs vinden. Dit komt omdat sinds de WLTP-emissietest er verschillende waardes bestaan voor hetzelfde voertuig. De afwijkingen in CO2 komen er door opties zoals velgen, panoramisch dak - nefast voor het gewicht - en stijlaccenten, vanwege afwijkingen van de luchtstroom. De CO2-uitstoot zal echter wel vermeld worden op het gelijkvormigheidsattest (COC).

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie