Laadpaal binnenkort verplicht in nieuwe Britse huishoudens?

vauxhall-corsa-e-506914

De Britse regering peinst over een wet die het verplicht maakt om bij nieuwe huizen een laadpunt voor elektrische voertuigen te voorzien. Dat draagt bij tot het behalen van hun "netto zero emissie"-streven tegen 2050.

Maandag werd een voorstel gedaan waarbij alle nieuwbouwwoningen een laadpunt voor elektrische voertuigen moeten krijgen. Met die beweging zet de UK zich in pole positie als het gaat om het verminderen van de emissies, aangezien nog geen enkel Europees land die voorwaarde stelt. In 2018 zou zowat 33 procent van de CO2-uitstoot in het Verenigd Koninkrijk gekomen zijn van transport, waardoor het een speerpunt wordt in de strijd om ecologischer energieverbruik.

elektrostimulans

Volgens het Department of Transport komt er voor de installatie van een laadpaal zowat 976 euro per parkeerplaats bovenop de bouwkost van een nieuwe woning. De verplichting van een laadpunt per nieuwe woning komt er ook als stimulans, want vorig jaar was slechts 2,7 procent van alle verkochte auto's in de UK een elektrische auto. Voor België zijn die cijfers met 2 procent nog een stuk lager.

De wet is nog niet in voege, het gaat slechts om een voorstel. Nu gaan er 12 weken van consultatietijd over, terwijl de deelstaten nog aparte regelingen kunnen maken.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws