Consumentenvereniging verzet zich tegen Trumps verbruiksnormen

cadillac-xt6

Amerikaans president Trump wil de strikte verbruiksnormen voor auto’s ongedaan maken die zijn voorganger Obama heeft opgelegd. Consumer Reports, de plaatselijke Test Aankoop, berekende echter dat die maatregel de consument veel geld zal kosten.

Donald Trump heeft snel na zijn inwijding als president beslist dat de verbruiksnormen die zijn voorganger Obama de auto-industrie had opgelegd ongedaan moesten worden gemaakt. Door constructeurs te ontslaan van hun verplichting om het verbruik van hun modellen elk jaar te verlagen, wil hij de catalogusprijs voor de consument verlagen, zo beweert hij. Klinkt allemaal heel nobel, maar uitgerekend consumentenorganisatie Consumer Reports heeft net een studie gepubliceerd waaruit blijkt dat de maatregel van Trump een omgekeerd effect bereikt. Omdat de brandstofprijzen wereldwijd sterk aan het stijgen zijn, wordt tanken steeds duurder. En als de VS de auto-industrie niet langer dwingen om zuinige auto’s aan te bieden, wordt het voor de consument lastiger om een vierwieler te vinden die geen aanslag pleegt op zijn brandstofbudget. Volgens Consumer Reports zou het bezit van een auto de gemiddelde Amerikaan tegen 2026 liefst 3.300 dollar meer kosten dan vandaag als gevolg van de beslissingen van de president.

Auteur: Auteur: Bert Troubleyn
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Edison 23:57
afbeelding van Edison

Het resultaat van Trump zijn beslissing zal ook zijn dat Amerikaanse auto’s technisch zodanig achter geraken, dat ze buiten de USA geen enkele afzetmarkt meer gaan vinden.

Uw reactie