Brussel beboet op snelheid zonder dat er meting aan te pas komt

Brussel snelheidsboete

De Brusselse politie bekeurt sinds enkele weken op snelheid zonder het gebruik van een camera. Het inschattingsvermogen van de agent is genoeg om een boete in de bus te krijgen. Perfect wettelijk, zegt de Brusselse politie.

Een snelheidsbekeuring in de bus krijgen zonder dat er een flitspaal of snelheidsmeting aan vooraf ging? Het kan sinds enkele weken, want de Brusselse politie doet beroep op een regel uit het verkeersreglement dat al enkele decennia bestaat. Die regel stipuleert dat elke bestuurder zijn snelheid moet aanpassen aan de omstandigheden.

Eigen interpretatie

De Brussels politie interpreteert die regel nu dat het mag beboeten op snelheid zonder dat er echt een meting aan te pas komt. Perfect legaal, zegt de politie aan Bruzz. Volgens de politie in onze hoofdstad is het genoeg dat een agent ter plaatste de situatie kan beoordelen. Vindt die dat een chauffeur te snel, traag of wild rijdt? Dan wordt er een een overtreding van de tweede graad vastgesteld. Een overtreding waar een boete van 116 euro aan vast hangt.

Het gaat dus niet over een klassieke flitsboete, waardoor het bedrag niet varieert. De bedoeling van de Brusselse politie is om deze "aangepaste regel" op grotere schaal toe te gaan passen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Mathieu 12:35
afbeelding van Mathieu

Dit hou je toch niet voor mogelijk? Ik zou zeggen dat dit een aprilgrap is. €116 boete van iemand die "gokt"?

//EDIT: Bedankt voor de wilde correctie! ;-)//

tomtom 21:37
afbeelding van tomtom

Het is al sinds mensheugnis mogelijk om beboet te worden voor 'onaangepast rijgedrag', waaronder uiteraard ook snelheid kan vallen.

Anon 23:24
afbeelding van Anon

Kan leuke rechtszaken geven. Tegen 80 op een brede steenweg waar een bordje 50 staat. Helemaal niet roekeloos of onaangepast, als je dan een “op het zicht” boete krijgt, zou ik voor een rechtszaak gaan.

Kia Venga Boys 10:07
afbeelding van Kia Venga Boys

Het hoeft ook niet per se zo negatief te zijn als het klinkt.
In de VS kan je gemakkelijk 15-20 km/u te snel rijden en zullen ze je niet tegenhouden. Het is maar bij echt overdreven snelheid dat ze achter je aan komen scheuren.

Dan liever zo dan geflitst worden aan gecorrigeerd 51 km/u :)

Uw reactie