Nieuw team in F1: Mercedes Grand Prix

Update! - Het F1 team Brawn GP is van korte duur. Daimler heeft 45.1% van de aandelen gekocht en komt samen met de Aabar(investeringsgroep) op 30% van de aandelen. De overige aandelen blijven in handen van teamleider Ross Brawn en metgezellen. Met zo'n overmacht van aandelen is er beslist heel de renstal te "rebranden". Voortaan heeft Mercedes dus 2 F1 teams met McLaren-Mercedes en Mercedes Grand Prix.

Ross Brawn blijft logischerwijs aan als teamleider. Verder maken ze nog de lofzang naar het adres van McLaren voor hun jarenlange samenwerking, maar wie gaat er nu in het zilver racen? 

via autoblog.com

Update: Het gaat hier om een samenwerking tussen de beide teams en Mercedes waardoor er enkel on track rivaliteit zou mogen zijn, een vergelijkbare situatie als bij Red Bull en Toro Rosso al zou het hier om gelijkwaardige teams moeten gaan. McLaren heeft Volgens Daimler AG z'n objectieven verlegt naar o.a. straatwagens en zou gaandeweg het aandeel van Mercedes in McLaren terug kopen wat tegen 2011 vervolledigd zou moeten zijn. Hierdoor krijgt het ex-Brawn GP de rol van fabrieksteam toebedeeld en zal de bekende 'Silver Arrow' kleurenstelling bij hen op de wagens prijken. De grootste reden voor deze samenwerking zijn de reglementen voor 2010, met name de budgetbeperkingen. Op deze manier ziet Daimler ook een groter aandeel van de opbrengsten rond mediarechten naar zich toe komen door de nieuwe concorde overeenkomsten.

bron: Brawn GP

Als toemaatje hebben we nog een photoshop versie van Brawn GP zelf wat al een indicatie zou moeten zijn van hoe de wagens er volgend jaar zouden gaan uitzien.

Mercedes Grand Prix

Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
pieter 17:22
afbeelding van pieter

Omdat 1 team onderhouden nog niet moeilijk genoeg is?

Ponrow 17:39
afbeelding van Ponrow

Als dat maar goedkomt onderling tussen die 2.
Ik word volgend jaar supporter van lotus of Sebastian Vettel

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws