GP F1 Bahrein: Alonso terug van weggeweest

Na de wintertest was er nog geen duidelijke pikorde op de nieue F1 grid, daarvoor was het dus wachten tot deze eerste race in Bahrein waar Red Bull meteen liet zien dat ze de snelste wagen hadden. Maar Alonso en Massa bewezen dat strategie en betrouwbaarheid minstens zo belangrijk zijn om succesvol te zijn over een hele raceafstand. Tenzij je die strategische ingrepen interessant vindt bleef de race allesbehalve boeiend.

Ondanks drie nieuwe teams, een comeback van Michael Schumacher en een serieuze reglementsingreep inzake de pitstops is het toch een saaie race geworden. Een kapotte uitlaat stond tussen de overwinning en pole sitter Sebastian Vettel die uiteindelijk nog een vierde plek uit de brand wist te slepen. De superieure Alonso had weinig moeite om z'n ploegmaat af te schudden en zelfs Hamilton kon het Ferrari duo niet bedreigen en moest vrede nemen met die derde stek.

Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Quin 16:34
afbeelding van Quin

Jammer van Vettel z'n pech, hij had recht op die overwinning.

Hopelijk kan Massa nog eens tegenprikken, want ik vrees dat hij naar de tweede plaats in de Ferrari-renstal zal gedegradeerd worden. Maar t seizoen is nog lang, hé ;).

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws