GP F1 Australië: Button bevestigt bij McLaren

Jenson Button heeft z'n kampioenstatus bevestigt in de grote prijs van Australië. Op het circuit van Albert Park wist Button dankzij een stoutmoedige beslissing op een vochtig circuit en een vloeiende rijstijl de overwinning veilig te stellen. Kubica reed goede tijden in moeilijke omstandigheden en kon Felipe Massa gedurende de laatste helft van de wedstrijd van zich afhouden. Vettel leek lang op weg naar de overwinning tot de remmen op z'n Red Bull er de brui aan gaven.

Na de saaie vertoning van Bahrein was de race in Melbourne een ware verademing al was dit volledig te danken aan de lichte regen die net voldoende was om in de eerste paar bochten een zestal slachtoffers te eisen. Schumacher zag zo z'n race compleet verpest nadat hij ook nog eens achter een wild verdedigende Alguersuari terecht kwam. Hamilton kwam indrukwekkend terug tot de derde stek achter Kubica maar besliste dan om binnen te komen voor nieuw rubber en verloor zo teveel plaatsen aangezien de verwachte bandenslijtage bij de rest van het veld uit bleef.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Wim 10:05
afbeelding van Wim

Goed voor Button, maar jammer van die 2de stop voor Hamilton, hij had de 3de stek dik verdient

Quin 10:55
afbeelding van Quin

Was me beetje te vroeg om op te staan, maar blijkbaar toch iets gemist ;).

Super dat Massa Alonso klopt trouwens:D.

Wim 11:11
afbeelding van Wim

bwa, Alonso was sneller dan Massa, maar "geraakte er niet voorbij", en Alonso geraakt overal voorbij :) Dus ofwel teamorders, ofwel collegialiteit

Quin 12:52
afbeelding van Quin

Ik gok op teamorders, want Alonso lijkt me niet de persoon die 'vriendendienstjes' gaat uitdelen :D

Ponrow 13:07
afbeelding van Ponrow

Vondt het wel een interessante race alleen spijtig voor vettel... misschien dat hij in het vervolg iets voorzichtiger moet rijden. Het is in ieder geval veel spannender dan in het begin van vorig seizoen.;-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws