Doodsbericht: FIA wil milieuvriendelijker zijn

Zelfs de meest creative mens op aarde kan het zo gek niet bedenken: ook de Formule 1 wil een groener imago bekomen! En dat doen ze niet door wat extra bomen te planten naast de circuits maar wel door een héél , zo niet de meest, drastische maatregel. Men wil nieuwe turbocharged 1.5 liter blokjes in alle F1 bolides lepelen. De viercilinder heeft ook écht maar één doel: minder benzineverbruik en CO2 uitstoot. Met die gedachte denken we ook dat het KERS systeem haar come back zal maken. Want wie wil dat nu niet, regeneratieve energie!

En op zich kunnen we het 'image building' noemen. En laat ons hopen dat het niet meer dan praatjes zijn. Maar wie had vijf jaar geleden durven zeggen dat er in 2010 een groene Ferrari zou pronken in Genève en dat Lamborghini zich zorgen zou maken om CO2 normen? Ze hadden je waarschijnlijk genekt.

Daarnaast kan je zeggen dat we ze nog niet zien rijden, die groene Ferrari's en Lamborghini's. Klopt. En ook de racevarianten van beide merken blijven niet uit, ook daar kunnen we enkel blij om zijn. Maar de Formule 1 is wel de racing onder de racing. En als het er daar al doorkomt... dan ziet het er niet goed uit voor de toekomst van alle andere sportieve modellen. Laat ons maar hopen dat het wat geroddel en praatjesmakerij is.

Via Pitpass

Reacties: 9 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Tom 00:14
afbeelding van Tom

Back to the eighties , maar dan met 2156408496512649874654 keer meer regeltjes.

Quin 09:31
afbeelding van Quin

Ik kan wel janken als dit waar is:(.

SeMTeX 09:43
afbeelding van SeMTeX

Wat een zever. Sebiet leggen ze nog een maximum snelheid op

Wim 09:43
afbeelding van Wim

kers kan nog altijd gebruikt worden, wat een flop was me dat, heel dat gedoe met die zware batterijen zodat ze een klein beetje beter konden accelereren , dan vind ik McLaren's klepje een mooiere innovatie

Olivier 10:18
afbeelding van Olivier

ik snap niet waarom ze die supersportwagens per se zuiniger willen maken. Hoeveel rijden er daar van rond? En hoe vaak? Die paar gram CO2 die ze daar mee gaan uitsparen zullen het niet maken. Net zoals die F1 wagens die een paar weken per jaar wat toertjes komen draaien.
Idiote relnichten met hun zinloze symbolische acties!

Sven 11:03
afbeelding van Sven

Misschien dat het wat effect heeft als ze de hele entourage eens op dieet zetten, van de transportvliegtuigen voor de testwagens, tot vrachtwagens van de catering.
Al wil ik niet weten wat het benzineverbuik van de F1 wagens tijdens de race in pakweg Francorchamps is.

Pieter Ameye 11:44
afbeelding van Pieter Ameye

Even een mooie vergelijking. Alle F1 auto's samen stoten tijdens een compleet seizoen minder CO2 uit dan een B747 tijdens een transatlantische vlucht. Zegt voldoende, niet?

Burn 15:04
afbeelding van Burn

Goh, ik zou zeggen: EIN - DE - LIJK! Terug turbo's in de F1. Da's van begin de jaren 90 geleden. Hoe retarted is trouwens turbo's afschaffen wel niet? Nee, 'k vind atmosferische blokken en limieten zetten op rpm's eerder gedateerd hoor.
F1 draagt een voorbeeld rol, die CO2 uitstoot doet er niet toe. Stel u voor, binnenkort in uw Golfke, nen 1.5 TFSSSIIII van 400pk met 120gram uitstoot, I do like! :)

Tom 02:07
afbeelding van Tom

@ Burn : nen f1 moet maar ne race of een paar meegaan, dien 1.5 tfsi golf zal het evelang volhouden.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws