F1 Monaco 2010: Red Bull heerst opnieuw

F1 Monaco 2010Het is al een tijdje geleden dat er de eerste ronde van de GP in Monaco geen brokken werden gemaakt. Al wil dat niet zeggen dat er geen geduw en getrek was. Zo schoof Barrichello drie plaatsen naar voor op, ook voor Schumacher. De top vijf bleef echter ongewijzigd, met Webber op kop. Na verloop van tijd was het plots volle actie. Nico Hulkenberg parkeert zijn Williams tegen de tunnel en Button moest aan de kant met motorpech. Verder was het vooral achteraan leuk om kijken.

Daar deed Alonso er alles aan enkele plaatsen te veroveren, uiteindelijk strandt hij op de zevende positie. In de negentiende ronde reed Hamilton de pits in en lokte daarme vlotjes de rest mee. Op dat moment bedragen de verschillen vooraan allemaal meer dan een volle seconden.

Verder crachte ook Rubens Barrichello die nadien gefrustreerd zijn stuur weggooide. De Safety car moest nadien, in ronde 44, voor een derde keer uit rukken. Er zou een putdeksel zijn losgekomen, al leek daar weinig of niets aan te doen. De teams werden verwittigd, en de SLS AMG reed terug binnen.

Drie ronden voor het einde mist Trulli zijn inhaalpoging en vliegt over Chandhok, waardoor de race eindigde achter de safety car. Michael was blijkbaar niet op de hoogte en schoot nog snel Alonso voorbij in de allerlaatste bocht. We zijn er dan ook zeker van dat daar nog een vervolg aan komt. Is Schumi er dan echt niet bij?

Update, Schumacher krijgt twintig seconden straftijd

Michael Schumacher heeft na de race in Monaco twintig seconden straftijd opgelegd gekregen. De Duitser pakte in de laatste bocht de zesde plek af van Fernando Alonso, maar hij mocht helemaal niet inhalen, oordeelden de stewards.

Hoewel er met groene vlaggen werd gezwaaid, was inhalen nog steeds verboden. Op grond daarvan besloten de stewards Schumacher twintig strafseconden op te leggen, waardoor hij wegzakte naar de twaalfde positie in de definitieve uitslag en zijn punten kwijtraakte.

Uitslag Monaco Formule 1 2010

F1 Monaco 2010

Via F1journaal

Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Quin 21:52
afbeelding van Quin

Epic move van Schumacher in die laatste bocht :D. Jammer dat het bestraft is geweest (hij is naar P12 gedegradeerd), maar zo zijn de regels blijkbaar.
En een ervaren rot als Schumacher zou van zo'n dingen toch op de hoogte moeten zijn.

Wel ontzettend ironisch dat net Damon Hill die beslissing moest nemen ;).

Voor de rest leuk om te zien, vooral door Alonso inhaalbeweging en de spectaculaire crashes.

Pieter Aertgeerts 21:56
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Update, Schumi krijgt twintig seconden straftijd.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws