Jenson Button's mecanicien mag blijven

Na het incident in de Grote Prijs Formule 1 van Monaco zondag laatst leden, was het bang afwachten voor een van de mecaniciens uit de McLaren-stal. Deze had de pijnlijke fout gemaakt om een koelelement te vergeten uit een van de zijdelingse koelsleuven bij de aanvang van de wedstrijd. Met als gevolg dat de luchtstroom van Jenson Button's bolide - die op dat moment WK-leider was - geblokkeerd werd en de motor oververhit geraakte. 

Hierdoor moest Button al snel de wedstrijd staken en zag hij uiteindelijk Mark Webber met de overwinning en de eerste stek in de WK-tussenstand aan de haal haan. 

Maar McLaren heeft de mecanicien zijn fout ondertussen vergeven en de man mag zijn job houden. Niet alleen de mecanicien was van het voorval aangedaan, ook Button zelf toonde begrip voor de menselijke fout die aan de basis van zijn opgave lag. *"I'm sure the guy who did not pull it out is gutted. I feel sorry for the guy. We all make mistakes", *aldus Button.

Jenson Button staat ondertussen vierde in de WK-tussenstand. Wie de wedstrijd gemist heeft of de uitslag nog eens wil bekijken, kan hier het verslag lezen.

gp-monaco-f1

Het podium van de GP Monaco 2010.

Via: autocar

Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Nathan 17:36
afbeelding van Nathan

Vergeten is menselijk, wijze beslissing. 't Is maar een sport eh.

Burn 18:27
afbeelding van Burn

Kubica ziet er echt kei gelukkig uit! :P

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws