GP F1 Europa: Vettel slaat terug, en hoe...

Sebastian Vettel heeft de GP van Europa in Valencia gewonnen voor Lewis Hamilton die als enige de jonge Duitser het vuur aan de schenen kon leggen. Jenson Button werd derde ondanks lang vast te zitten achter Kobayashi die met z’n afwijkende strategie een sterke race reed. Marc Webber reed na een desastreuze start achterop Kovalainen in en had een déja vu van Le Mans 1998.

Vettel reed in de beginfase vrij snel weg van Hamilton die na de start bijna de eerste plek wist te bemachtigen. In de tiende ronde was er het incident tussen Kovalainen en Webber met een Safety Car als gevolg. Hamilton haalde net te laat de Safety Car in waardoor hij (weliswaar 16 ronden later) een drive trough kreeg. Maar vooral de Ferrari’s verloren hier de race want nadat ze als 3e en vierde onderweg waren, zaten ze plots vast achter de Safety Car waardoor ze midden in het verkeer terechtkwamen na hun pitstop. Na z’n penalty bleef Hamilton constant snelle rondetijden draaien terwijl Vettel wat verval vertoonde.

De wedstrijdleiding heeft een 9-tal wagens laten bekijken nadat ze té snel reden vlak voordat ze aansloten achter de Safety Car. Zodra deze wordt uitgezet hebben de rijders een minimum rondetijd waar ze zich aan moeten houden, gaan ze sneller dan krijgen ze een bestraffing. Waarschijnlijk is deze beslissing verschoven omdat het om zoveel wagens gaat.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
TdM 18:04
afbeelding van TdM

Kut exames!! Heb niet kunnen kijken :(.. Straks Top Gear 21:00u! :D

Nathan 18:42
afbeelding van Nathan

Was een leuke race ;).

En inderdaad, straks Top Gear! Met een nieuwe reasonably priced car!

Quin 19:26
afbeelding van Quin

Idd, plezante race. Niet verwacht, want is toch maar een saai parcours met weinig inhaalkansen.

Maar hemel, die crash van Webber was echt ongelofelijk :s. Dat die daar zonder schrammen uit is gekomen, is wel een wonder te noemen.

De hele discussie er na was ook maar belachelijk. Ok, Kovalainen rijdt met een tragere auto, maar hij heeft het recht om z'n plaats te verdedigen. Kovalainen remt gewoon voor de bocht en Webber zit er te snel op, meer is het niet.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws