Chris van Woensel's nieuwe rallywapen: 370Z GT

Chris van Woensel moet onze rijtest van de Nissan 370Z gelezen hebben want nadat de350Z bedankt werd voor bewezen diensten gaat hij opnieuw voor Nissan's sportiefste GT. Deze publiekstrekker ontwikkelde  het team van van Woensel zelf met steun van Nissan België, een opbouw die al sinds januari bezig is. Gisteren avond stelde Chris van Woensel met trots z'n nieuwste GT rallywagen voor.

Dat deze wagen enkel in de essentie iets te maken heeft met de showroom versie van de Nissan Z is vrij duidelijk. De motor werd aangepakt en perst er dankzij de ingrepen van de brit Graham DaleJones die ook de motoren van de Nissan GT4 prepareert. Een Sadev sequentiële zesversnellingsbak zorgt voor de overbrenging. Voor de ophanging werd gekozen voor Proflex dempers en werden specifiek ontwikkeld voor de Nissan. Deze worden gecombineerd met Yokohama rubbers.

"Je hebt standaard een dikke 3,7liter. Die motor wordt echt niet geforceerd wanneer je er 400 pk uit puurt. Verder is de transmissie berekend op dit soort vermogen, rijden we met een sequentiële versnellingsbak die gemaakt is voor de sport en is de achterbrug van een 370Z beresterk." Vertelt Chris van Woensel.

Dit seizoen staan er nog drie 'testrally's" op het programma al zijn die niet van de minsten aangezien ze alledrie deel uitmaken van het BK: de Omloop van Vlaanderen, de East Belgian Rally en de Condroz Rally. In 2011 staat de 370Z een volledig seizoen te wachten waarin een top-tien plek algemeen een vereiste zal zijn.

Nissan 370 GT Chris van Woensel
Nissan 370 GT Chris van Woensel
Nissan 370 GT Chris van Woensel
Nissan 370 GT Chris van Woensel

foto's Willy Weyens

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie