Renault en Lotus werken samen in de Formule1

Renault en Lotus kondigen vandaag hun samenwerking in de Formule 1 aan. Het Lotus Renault GP-team volgt daarmee het Renault F1-team op, goed voor een vijfde plaats bij de constructeurs vorig seizoen. Lotus neemt daarvoor een aandeel in Genii Capital, Renault zal vooral de ontwikkeling van de motoren en energiesystemen als KERS blijven verzorgen.

Voor de Lotus Group betekent de deelname een extra mogelijkheid om contacten te leggen op hoog niveau, wat vooral voor moederconcern Proton belangrijk is. De racewagen voor volgend seizoen krijgt een goud-zwarte kleurcombinatie die moet refereren naar de samenwerking van Lotus en renault in de jaren '80.

 

Renault en Lotus werken samen in de Formule1

 The visual of the 2011 livery is shown on a model of the 2010 race car, the R30. This artist’s impression may still undergo detail modifications prior to the start of the 2011 season.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
TdM 11:28
afbeelding van TdM

Alleen heeft Lotus dit jaar niet veel gemaakt, maar samen met renault zullen ze wel weer kunnen meedoen met de echte top denk ik. Maar ik ben geen formule 1 expert :p

Joeri 13:24
afbeelding van Joeri

Ter aanvulling: Het is de Lotus Group die in dit project gestapt is, het Lotus F1 team van Tony Fernandes dat we dit jaar al aan het werk zagen zit momenteel in een juridische strijd met de Lotus Group rond het gebruik van de naam 'Lotus'.

TdM 17:11
afbeelding van TdM

Ah ok dus het lotus cosworth team is niet hetgeen van de lotus auto's?

Quin 13:26
afbeelding van Quin

Het huidige niet, nee.

Maar de CEO van Lotus heeft al laten weten dat het niet zou uitmaken als er twee Lotus-teams zouden rijden volgend seizoen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws