F1 Update: 1.6 turbo's in 2013 - Teamorders weer toegelaten

De kogel is door de kerk, de FIA heeft beslist het Formule 1 gebeuren groener te maken door een wijziging door te  voeren inzake de motorisatie. De huidige 2.4 liter V8 motoren moeten plaats maken voor 1.6 turbomotoren, en dat vanaf 2013. Die nieuwe 1.6 turbomotoren met vier cilinders zullen uitgerust worden met regeneratietechnologie en later eventueel met KERS. Van een wijziging inzake motoren was al langer sprake, maar stuitte steeds op veel protest, ook van de Formule 1 fans.

FIA topman Jean Todt wou echter duidelijkheid en wist te zeggen dat hij niet van zijn standpunt afwijkt, vanaf 2013 rijden alle Formule 1 wagens met 1.6 liter longinhoud en daar moest iedereen zich maar bij neerleggen. De motoren zouden volgens hem wél evenveel power hebben, dus minder spannend wordt het zeker niet. Naast het motorische aspect heeft zo'n 1.6 blok ook een pak commerciële voordelen, althans volgens Jean Todt.

Verder werd er een tweede opmerkelijke beslissing genomen. Na acht jaar zijn teamorders opnieuw toegelaten. Die maatregel werd destijds ingevoerd na de GP in Oostenrijk waar Michael Schumacher zijn ploeggenoot Rubens Barrichello in de slotmeters inhaalde. Met het afschaffen van het verbod wil de FIA het kampioenschap weer transparanter maken en minder stof tot discussie aanleveren. Zo kwam Ferrari dit jaar nog in opspraak nadat ze Massa een teamorder gaven, de FIA gaf de Italianen daarvoor een boete van 100.000 euro.

Deels via F1journaal

Reacties: 3 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Quin 23:37
afbeelding van Quin

Compleet ridicuul dat deze sport ook moet meegaan in die groene epidemie.

Wat wel zou uitmaken, is dat ze de hele F1-karavaan die tweewekelijks tonnen CO2 de lucht inblaast om van GP naar GP te gaan, groener zou maken, maar wat maken begot een 20-tal wagen uit die 2 uurkes rondjes rijden?
Het zal waarschijnlijk wel geen invloed hebben op het racen zelf, maar ik krijg naderhand de diarree van al dat groen hippiegedoe.

En die toelating van teamorders, tjah, what's new? :p Als ze al wegkwamen met een luttele 100.000 dollar voor een teamorder, dan was het ook enkel op papier dat het niet was toegelaten vorige jaren.

Mesoerrie 10:35
afbeelding van Mesoerrie

Komaan zeg, 1.6jes, tis om heel dat F1 circus nog meer belachelijk te maken

en teamorders weer toegelaten?, laat me niet lachen

Hoelang zal de groene hype nog duren? Ik krijg er net als Quin gewoon het schijt van, echt waar...

Ponrow 12:50
afbeelding van Ponrow

Het is overigens toch bewezen dat dat hippie gedoe overdreven is?
Ben wel eens benieuwd hoe een 1.6T gaat klinken op 12.000 toeren. :D

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws