Lewis Hamilton: "Formule 1 wordt trager door slechte banden"

De Brit en voormalig wereldkamioen Lewis Hamilton deelde zijn eerste testen mee met de krant The Guardian. Daarin vertelde hij dat Formule 1 opnieuw trager is geworden. “De wagens zijn trager over een raceafstand. Vorig jaar moesten de banden langer kunnen meegaan door de zwaardere wagens en nu zijn ze nog trager. Ik reed onlangs en ik vond het pijnlijk traag. Het was eerlijk gezegd niet opwindend.” Daarmee gooit Hamilton nog wat olie op het reeds brandende vuur. Pirelli, dat dit seizoen de bandenleverancier is en het dus overnam van Bridgestone, kreeg de laatste maanden al een hoop kritiek over zich heen.

Naar eigen zeggen wil de Italiaanse bandenleverancier de Formule 1 spannender maken door het aantal te maken pitstops te verhogen. Die verhoging wil ze bereiken door de banden sneller te laten slijten, waardoor wagens hun banden sneller moeten wisselen.

“Mijn eerste run ging ik ervoor en mijn banden waren compleet op na een negental ronden. Mijn volgende run deed ik het veel rustiger aan. Het was alsof je een outlap deed en de zachte banden hielden het vijftien tot zestien ronden uit.”

De grote test voor alle teams zal de race in Australië zijn, waar de wagens het voor het eerst zullen opnemen tegen elkaar met hun nieuwe Pirelli sloefen.

Via F1journaal

Reacties: 4 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Bouncing Bullet 19:04
afbeelding van Bouncing Bullet

Wat een wener, ik heb Vettel en Webber nog lang niet zoveel horen klagen over de banden. Er kan er eentje niet mee. :)

Pieter Aertgeerts 19:07
afbeelding van Pieter Aertgeerts

BB, hij moet het op iets kunnen steken ;) Als ie dit seizoen niet wint, steekt hij het daar op, als hij toch wint, is nog beter dan hij dacht... win - win dus ;)

Kenny 20:31
afbeelding van Kenny

Win-win idd. Ik hoop dat het dit seizoen spannend wordt. Het blijft toch balen dat we Kubica niet in actie zullen zien, die weet wat spektakel betekend...

Quin 14:58
afbeelding van Quin

Ik denk net dat de snellere slijtage van de banden meer spektakel zal leveren. Ok, het is triestig om zo spektakel te krijgen, maar meer pit stops betekent meer positiewissels betekent meer strijd.

En Hamilton is inderdaad ne wener :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws