Formule 1: Hamilton wint door versere banden

Dat de banden dit seizoen een belangrijkere rol zouden spelen, wisten we al na de eerste test van de nieuwe Pirelli-banden. De Italiaanse bandenfabrikant maakte de banden naar eigen zeggen minder stevig om zo spannendere races te creëren. Voor de derde keer op rij stond de Duitser Sebastian Vettel op pole position, dit keer op Chinese bodem. De wereldkampioen van Red Bull neemt een slechte start ten voordele van McLaren. Jenson Button neemt de leiding over en Vettel moest zelfs nog even vechten voor zijn derde positie.

Een slechte bandenwissel, waar Button de pitbox van concurrerend team Red Bull binnenrijdt, kost hem ook meteen zijn leidersplaats. Vettel profiteert en rijdt opnieuw aan de leiding. Op enkele ronden voor het einde kiest Vettel voor het uitrijden van de race op dezelfde banden, Lewis Hamilton, die op dat moment als tweede reed, wisselde net nog zijn banden. En de Brit leek het bij het juiste eind te hebben. Net voor het einde passeert Lewis Hamiton de Red Bull-wagen van Vettel en mag hij voor het eerst dit seizoen op het hoogste podium staan.

Onze Belg d'Ambrosio startte op de 21ste plaats en eindigde op de 20ste plaats. Hij voelt dat hij vooruitgang maakt en focust zich nu volop op de volgende GP in Turkije.

Reacties: 3 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Kenny 20:24
afbeelding van Kenny

Alweer proficiat voor onze Belg! Een mooie prestatie en goed omgesprongen met de banden. De grote winnaar is Webber toch wel, hij heeft zich weer bewezen.

BizkiD 21:44
afbeelding van BizkiD

Goeie prestaties van Mercedes-team!
Zowel Rosberg als Schumacher hebben een degelijke race achter de rug.
En ik vond het een super spannende race. Tot in de laatste ronde was er niemand zeker van zijn plaats, behalve misschien Hamilton.

edit: thx

Quin 07:52
afbeelding van Quin

Wat een geweldige race was dit! Webber z'n derde plaats was de mooiste prestatie, blijven pushen tot de laatste ronde voor dat podium te halen.

Toch blijf ik het beetje zonde vinden dat ze zoveel parameters nodig hebben (snellere degradatie banden, DRS, KERS,...) om een leuke race te maken. Vroeger (in de tijd van Senna, bijvoorbeeld) lag die focus vooral op de bestuurder, wat me toch de belangrijkste factor lijkt in een autosport.

Ook niet te vergeten, Massa terug voor Alonso geëindigd ;).

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws