(Niet) Terug bij het baasje: Team Lotus koopt Caterham

Eigenlijk is het geen nieuws om te lezen vlak voor het slapengaan. Team Lotus koopt Caterham op. Team Lotus is actief in de Formule 1 met deze naam omdat het de licentie verkregen heeft van Proton, eigenaar van Lotus. Oorspronkelijk was het de bedoeling van Team Lotus om ook het merk Lotus in te lijven en te promoten als straatauto.

Dat lukte niet en de licentie verloopt nu zodat Team Lotus zou verder kunnen gaan als Caterham racing of iets in die trant. Caterham bouwt lichtgewicht sportwagens op basis van de oude Lotus Seven. Volgt u nog?

Ter gelegenheid van de overname door Team Lotus bouwt Caterham een speciale reeks van deze Seven, de Team Lotus Special Edition Seven.

Vijftig stuks van deze wagen, in weze een upgrade van de Caterham Superlight R500, zullen worden gebouwd. Kopers krijgen een wagen met een vermogen van 263 pk met geel-groene kleurstelling, zoals de Team Lotus wagens in de racerij. Ook zal wie de wagen koopt, een rondleiding krijgen in defabriek van Team Lotus Formula 1 in Norfolk, UK.

Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
yoran 09:47
afbeelding van yoran

En dat andere F1 team dat de naam Lotus gebruikt? Hebben die ook een licentie van Proton, of gaat het om een ander soort Lotus?

Sven 10:16
afbeelding van Sven

Wel, dat andere team, Lotus Renault, is gesponsord door Group Lotus (zelf), terwijl Team Lotus de naam onder licentie gebruikt. Die laatste zouden binnenkort echter hun naam gaan wijzigen, omdat Group Lotus niet opgezet is met de twee teams, dat zorgt voor verwarring (sic)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws