Lotus keert terug naar zijn rally roots

De Britse sportwagen constructeur heeft zijn terugkeer naar zijn rally roots bekend gemaakt. Lotus was vroeger al successvol in deze tak van de motorsport met hun Talbot Sunbeam Lotus. Hiermee won wijlen Henri Toivonen in 1981 de 29ste Lombard RAC Rally. Dankzij deze race kwam Group B kopstuk Toivonen in de spotlights om dan 5 jaar later tragisch te sterven in de rally van Corsica.

Group B is al een tijdje spijtig genoeg niets meer dan een herinnering en rally is ondertussen pakken veiliger geworden. Lotus gaat een Exige R-GT inzetten met medewerking van het Italiaanse United Business team. De Exige is natuurlijk gespoten in de iconische Lotus goud-zwart kleuren. Als piloot staat de Portugees en voormalig Super 2000 WRC rijder Bernardo Sousa op de planning. De vuurdoop van deze Exige zal op de Rally 1000 Miglia zijn in Brescia van 19 tot 21 April, als de wagen dan klaar is tenminste.

Directeur van Lotus Racing Claudio Berro, die zijn carrière trouwens ook heeft gestart in de rally, is uiterst enthousiast: “This will be the first GT car to be homologated by the FIA. Lotus, of course, has been successful in rallying before, winning the 1981 World Rally Championship with the Talbot Sunbeam Lotus. So in many ways we’re all going back to our roots. Partnering with the United Business Rally Team in the FIA European Rally Championship makes perfect sense because they, like us, know how to win. I think this is going to be a very strong collaboration. The championship largely takes place on tarmac, which suits us too. It’s so exciting to go rallying with this new project. It’s another big challenge for Lotus.”

Pier Liberali, eigenaar en president van het United Business rally team is zo fier als een gieter dat hij gaat samenwerken met Lotus. “This partnership agreement with Lotus Racing fills me with pride. Lotus is one of the most famous manufacturers worldwide in the motorsports field. It is an honour for us to be able to work with them, and we will do our utmost to exceed their expectations.”

Naast het rallynieuws gaat Lotus ook met een officieel team deelnemen aan de Europese Le Mans Series. Hiervoor zetten ze een Evora GTE in met fabriekspiloot Johnny Mowlem aan het wiel. Testritten zijn volop bezig op hun luchtmachtsbasis (Lotus is gevestigd op het vroegere RAF Hethel). Komende optredens zijn o.a. op de 6 uren van Le Castellet (FR), Zolder (BE) en Donington (UK).

Last but not least, karting. Lotus zoekt nog jonge piloten voor hun 2012 CIK-FIA Under-18 Karting World Championship. De deadline voor in te schrijven is 30 maart. De inschrijvingen zijn gelimiteerd tot 102 en werken op first come, first served basis. Ben jij een karting wunderkind en heb je zin om mee te doen? Inschrijven kan hier op de website van het CIK-FIA. De top 3 Lotus racers worden rijkelijk beloond met een volledig gesponsorde Formula Monza test, een rit in de bijna-F1 Lotus 125 wagen, een twee dagen durende test bij het Lotus Racing Karts Team en als kers op de taart een volledige tour van alle Lotus fabrieken in Hethel (UK).

lotus exige r gt
De Exige R-GT met op de achtergrond de Talbot Sunbeam Lotus.

Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws