Jaguar Heritage Racing is een feit

Het is al eventjes geleden dat Sir Stirling Moss met zijn C-type won in Reims in 1952. Andere grote Jaguar sucessen zijn ook al een tijdje terug, zoals de laatste overwinning van Le Mans in '90. Maar nu keert Jaguar terug door hun geschiedenis alle eer aan te doen met het Jaguar Heritage Racing team. Dat hebben ze gisteren op een evenement in de RAC Club in Londen bekend gemaakt met als eregasten Sir Stirling Moss en zijn C-type XKC-005 waarmee hij in 1952 in Reims won.

2012 is ook het jaar waarin Jaguar de 60ste verjaardag viert van (hun) ontwikkeling van de schijfremmen. De moderne C-X16 verlegt de grenzen vandaag net zoals de SS Jaguar 100 dat in 1935 deed. Ze willen nu eer betuigen aan hun rijke geschiedenis door van start te gaan met het Jaguar Heritage Racing team.

Het eerste event waar ze met hun C en D-types aan gaan meerijden is de Mille Miglia (IT) in mei. Het is een speciaal jaar voor Jaguar in de Mille Miglia, want 60 jaar geleden deden ze (Sir Stirling Moss & Norman Dewis) voor het eerst mee in een C-type met schijfremmen. Enkele maanden later in augustus trekken ze ook naar de groene hel voor de AVD Nürburgring Oldtimer Grand Prix om daarna mee te rijden op het Goodwood Revival festival in september.

Het Jaguar Heritage Racing team zal gerund worden door JD Classics, welke al uitvoerige ervaring hebben in classic racing. Zij zullen de wagens onderhouden en klaarmaken voor elke race. Derek Hood, directeur van JD Classics had dit erover te zeggen:* "Jaguars have been at the heart of our business for many years, and the opportunity to work with Jaguar Heritage Racing and ensure that the company is as well represented in historic motorsport today as it was when those same models competed in period is one we were only too happy to accept."*

Kalender voor 2012:
Mille Miglia (IT): 17-20 mei
Nürburgring AVD Oldtimer Grand prix: 10-12 augustus
Goodwood Revival: 14-16 september

jaguar heritage racing
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws