Audi is opnieuw grote winnaar op Le Mans (2012)

In veertien jaar elf keer winnen, dat staat er sinds vandaag op het palmares van de Duitse constructeur Audi. De heren wonnen vorige jaren nog met dieselgeweld in de LMP1, vandaag deden ze dat in de R18 e-tron quattro, een hybride. Michelin is dan weer gelukkig dat ze sinds 1998 al vijftien keer "wonnen".

De Audi startte gisteren om 15u op polseposition en die is in 24u nooit in gevaar gekomen. Al helemaal niet toen bekend werd dat beide TS030 van Toyota moesten opgeven. De ene Toyota knalde tegen een tragere Ferrari waardoor beide wagens het décor in vlogen. De piloot van de Toyota ligt in het ziekenhuis met een gebroken rug. De andere Toyota tikte dan weer de Deltawing van Nissan uit de race. De Toyota leek het even te halen maar moest uiteindelijk opgeven met technische problemen.

De top vijf bevat vier Audi's, enkel plaats vier kon hen ontnomen worden door Rebellion Racing, die rijden met een Toyota motor en zo kunnen de Japanners misschien nog een beetje tevreden zijn. De piloten die het meeste rondjes reden in de R18 waren Lotterer/Fässler/Tréluyer.

In de LMP2 ziet de top drie er als volgt uit. Op nummer 1 pronken de rijders Potolicchio/Dalziel/Kimber-Smith in hun HPD ARX 03b – Honda. Op nummer twee staan Thiriet/Beche/Tinseau in hun Nissan (TDS Racing Oreca) en op nummer drie staat opnieuw Nissan (Pecom Racing Oreca)  met Companc/Kaffer/Ayari achter het stuur.

In de GTE Pro gaat het AF Corsa Ferrari team en hun 458 Italia met de gouden medaille lopen, daar zorgden de piloten Bruni/Fisichella/Vilander voor. De zilveren medialle is voor Makowiecki/Melo/Farnbacher in eveneens een 458 Italia voor Luxury Racing. De derde plaats en dus bronze medaille is voor Aston Martin Racing in hun V8 Vantage met rijders Mücke/Turner/Fernandez.

De overwinning binnen de GTE Am gaat opnieuw naar Corvette. De tweede plaats is er voor team Performance Matmut in hun Porsche 911 RSR. De derde plaats is voor Krohn Racing met hun 458 Italia.

De Deltawing van Nissan haalde de finishlijn niet, die werd doorheen de race aangetikt door een Toyota.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws