Autofans Live op de 24 uur van Le Mans ( livestream incl. foto's )

De 24 Uur van Le Mans is voor velen het mekka van de motorsport. Autofans krijgt dankzij Nissan de unieke kans om een kijkje achter de schermen te nemen. Volg hier het Live verslag van onze man Wim.

Nissan nodigt niet zomaar journalisten en bloggers uit naar Le Mans. Ze hebben dit jaar iets heel speciaal meegenomen. Naast hun deelname in de LM P2 klasse en het grote aandeel Nismo-Nissan motoren komt Nissan aan de start met de Deltawing. De Deltawing is buiten categorie en een showcase van wat er tegenwoordig mogelijk is. De batmobielachtige Nissan heeft maar een 1.6 viercinlindertje. Toch krijzen ze er dankzij een turbo 300 pk en 312 Nm uit. Zijn speciale vorm zou moeten betekenen dat hij 2x beter door de lucht klieft en dit met een leeggewicht van amper 575 kg. Daardoor komt hij op vlak van rondetijden midden in de LM P2 klasse terecht.


Live 24 Heures du Mans 2012 : lemans-tv.com door lemans-tv

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Quin 13:48
afbeelding van Quin

Net die crash van Anthony Davidson gezien, fuck, hoe lomp was die 458 niet? Stuurt gewoon z'n bocht aan zonder te checken en katapulteert hem. Resultaat: een gebroken rug :s

Rijdt de Deltawing nog steeds eigenlijk :p?

Pieter A. 13:51
afbeelding van Pieter A.

Nope, de Deltawing is er ook uit gekegeld door een Toyota als ik me niet vergis.

Anderzijds, is het niet de bedoeling dat de LMP's de tragere wagens langs links voorbij rijden? Of is dat helemaal geen regel en ken ik er niets van?

Quin 13:55
afbeelding van Quin

Geen idee, ben ook niet echt een kenner op dat vlak :).

Bij de Formule-klassen gaan de tragere bolides van de ideale lijn af zodat ze de top niet hinderen, maar Le Mans kan natuurlijk ander paar mouwen zijn.

Wim 13:44
afbeelding van Wim

@pieter: links en rechts maakt niet uit, de racelijn telt

Uw reactie