WIN: F1 2012

F1 2012 game

Geen SMS vereist, geen schiftingsvraag, geen opzoekwerk. Vertel ons gewoon over jouw eerste car game ervaring. Was het NeedForSpeed 1, Formula One Grand Prix of GranTurismo 5, het maakt niet uit.

Let er wel op dat je ingelogd moet zijn om mee te kunnen doen, mocht je nog geen lid zijn, registreren kan hier. Ook moeten we weten of je over een PC, PS3 of Xbox 360 beschikt. We hebben namelijk 2 PC games, 2 PS3 games en 2 Xbox games weg te geven. De winnaars zullen door een onschuldige hand worden uitgekozen. Zij krijgen een e-mail op het adres dat ze gebruikt hebben bij de registratie op Autofans.

F1 2012 game
F1 2012 game

De wedstrijd is enkel vandaag op 08/09/2012 geldig en elke gebruiker mag 1 maal mee doen.

Reacties: 22 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (22)

Plaats een reactie
Techno Patat 11:31
afbeelding van Techno Patat

Wel, ik was een jaar of 12-14 (ergens daartussen) toen ik met Mama in de Makro rondliep! En als mama dan naar de kleren begon te kijken liep ik snel door naar boven want daar stonden de spelletjes! En net toen m'n moeder mij kwam halen vond ik in een bak een Cars-pack (nee, niet van de Films!)! Het betrof:

-Geoff Crammond's Grand Prix 4
-V-Rally
-Need for Speed Road Challenge

Thuisgekomen dan maar de auto vlug geleegd en dan hup op de pc! Ik begon met V-rally, want rally is voor elk klein manneke cool! Maar nadat ik geen auto vond die me aanstond (bwèkes, allemaal peugeot's en Fords om mee te beginnen, waar zijn de Subaru's???????)

Dan maar overgeschakeld naar Grand Prix 4! Daar kon de fun niet op, direct beginnen met Michael Schumacher in een Ferrari! Qualli's gedaan en al direct de eerste rij met naast mij Mika Hakkinen (De game had een Easy-mode)! De pret kon niet op, maar nadat ik de eerste race gewonnen had met 1 lap voorsprong (op 4 laps...) dan maar naar medium difficulty gegaan! Viel me dat tegen zeg, plots kon m'n auto kapot (door te crashen...), was iedereen 10 seconden sneller dan ik en wou de kont van m'n auto heel de tijd uitbreken!

Nee dan maar door naar Need for Speed! Daar de game opgestart en diezelfde dag nog een stuk of 15 races gereden met m'n SLK320! Bijna allemaal gewonnen, maar ook daar een probleem: De schade die je reed moest je herstellen van je eigen geld anders kon je de volgende race onmogelijk winnen! Dus al mijn geld ging naar herstellingen in plaats van naar upgrades! En na een 25-30 tal races zaten er plots ferrari's tussen! Daar kon ik natuurlijk niets tegen beginnen en ook dat spel vloog snel langs de kant!

Nee, m'n eerste echte Race-game ervaring begon met M3-Challenge! Ik had er voor al enkele keren gespeeld bij een maat thuis die een stuur had! En toen ik dat begon te spelen met Joystick (roeien met de riemen die je hebt?) ging dat aan geen kanten!

Dus toen ik als 17-18 jarige (toevallig) weer in de makro stond lag er daar wel geen stuur in promotie zeker? Ik dus fier als een gieter naar huis met m'n "Logitech Momo Racing" Force stuur! Direct het spel ingesteld en rijden maar! Met de Joystick lagen m'n tijden op 2.42! Maar met het stuur ging het plots naar de late 2.30, m'n beste tijd ooit was dan 2.38.7!

Trots als ik was dan maar eens een echte racesim gekocht! Op pad doorheen GTR2 heb ik echt het race-sim wereldje leren kennen! Daar draaide het niet enkel om kunnen sturen, het ging over minder downforce langs voor, veren harder afstellen langs achter, remkracht meer naar voren verdelen, bandendruk, hoeveel camber,...
Kortom een hele setup klaarstomen en dan de race domineren (Als je er de eerste bocht niet uitgereden werd, want er zijn verschrikkelijk weinig mensen die hun rempunt kennen voor de eerste bocht van een stilstaande start!)!

Van daar ben ik nog verder gegaan naar GTR Evolution, Race 07/ON en nu ben ik bezig met Project Cars (eens googlen, een heel belovend project dat door de community betaald wordt!)! Allemaal nog met m'n Momo stuurtje! Al kietelt het wel om een Logitech G27 oid te kopen :p!

Tussenin waren er natuurlijk de vele Need For Speeds (nu zou ik soms zelfs nog eens Nfs Underground 1 herspelen! Of NFS Most Wanted is een andere topper die ik van tijd tot tijd nog eens bovenhaal!) maar dat kun je niet echt racen noemen hé ;)!

Ziezo, excuses voor de muur aan tekst, maar aangezien je maar 1x kunt deelnemen dan maar direct goed hé ;-)! Oh en ik heb thuis een leuke PC staan en een Xbox360! Dus als die onschuldige hand deze aardappel bovenhaalt mag het 1 van die 2 zijn (voorkeur gaat uit naar pc wegens gratis multiplayer :-)! )

Wim 11:56
afbeelding van Wim

Ik ga mee doen voor de sport :)

Eerste race game was Grand Prix Circuit van 1988 http://www.youtube.com/watch?v=UJQV-b-xeRU MS Dos en 8bit goodness! (zeker checken)

Meest gespeeld zal wel NeedForSpeed 3 Hot Persuit(1998) zijn http://www.youtube.com/watch?v=93AGHNO1-ZY Zelf wagens importeren die 2000 km/u kunnen, dat kon toen nog :)

Ook belachelijk veel gespeeld van GT3(2001) Nachtjes door endurance racing voor de cash :)

Wim 12:02
afbeelding van Wim

hehe, de Honda in het formule 1 spel van 1988 had toen ene 1.5 V6 turbo met 790 pk :)

boberto 12:09
afbeelding van boberto

Mijn eerste car game was 'Need for Speed III - Hot pursuit'. Geen echte race game maar mede door de multiplayer, spelplezier van de bovenste plank. Door het beperkte aanbod aan racetracks was het vrij eenvoudig deze te memoriseren. Het duurde dan ook niet lang voor je het ultieme lap-record te pakken had. In die tijd leerde ik ook het internet kennen waar allerlei NFS-fora zelfgemaakte, vaak futuristische auto's online zetten. Op deze manier kon je bijvoorbeeld met 'the fly' (een vliegende auto zonder wielen, die met gemak 1000KM/uur haalde) het onbreekbare lap-record van je kameraden met een halve minuut verpulveren. NFS-III was geen realistische race game, maar wel een van de leukste die ik ooit gespeeld heb. Tip aan de redactie: tegenwoordig heb ik een PS3.

Koen De Beer 12:17
afbeelding van Koen De Beer

Het eerste racespel dat ik me kan herinneren was Pitstop op de Commodore 64. Pixels van een halve centimeter, 8 kleuren, 2D, MiDi gepiep door de TV luidspreker, mono uiteraard. Maar uren heb ik daarmee gespeeld. De banden wisselden langzaam van kleur, van groen over blauw naar oranje en rood, en moesten dan ook op tijd vervangen worden in de pits, en ook de auto (of wat er voor moest doorgaan) bijtanken gebeurde daar. Geweldig spel. Toen.
Waar ik ook uren aan besteed heb was Street Rod en Street Rod 2 (te vinden op abandonia.com). Je kreeg een beperkt budget om een auto te kopen, allemaal klassieke amerikaanse auto's en die kon je dan beginnen 'rodden', nieuwe motor, uitlaat, banden, boîte en nog meer installeren; het leuke was dat je die zelf moest vast en losschroeven, dus je leerde nog wat bij over hoe een auto werkt. Dan racen maar, drag races, street races, voor geld, voor de fun of als je echt zeker was voor 'pink slips', de autopapieren (en auto zelf natuurlijk) van je tegenstander. Plaats van afspraak voor de races was uiteraard een drive-in diner mét rolschaatsende dienster en de laatste 'boss' die moest verslagen was een kruising tussen Elvis en The Fonz die met een '63 Stingray reed. Ik heb dat een tijdje geleden nog eens geïnstalleerd, het heeft nog wel iets, alleen jammer dat de graphics hopeloos verouderd zijn. EA heeft in 2001 een poging gedaan om een gelijkaardig spel op de markt te brengen, Motor City Online (toen voor mij de reden om een credit card aan te schaffen, het spel is nooit officieel uitgebracht in Europa). Zelfde principe, geld winnen door races, auto kopen en upgraden maar met veel meer keuze in auto's en onderdelen, van '32 Ford V8 tot '70 Mustang Boss, zelfs een '59 Caddy, die, niet verwonderlijk, niet zo heel goed te gebruiken was om races te winnen. Jammer genoeg had het spel heel wat problemen, graphics waren niet echt state-of-the-art, het geluid was wat magertjes, maar vooral 'lag' tijdens een race zette een domper op het spel.

olafl leeuwis 12:56
afbeelding van olafl leeuwis

Ooit wel eens gran turismo 5 gehad, het spel begint na een tijdje te vervelen door de 'standars cars' (auto's zonder interieur view), en dat maakt het een niet volledig spel, eerder gran turismo 5 prolugue. helaas bestaat forza 4 niet op de playstation 3

Quin 13:04
afbeelding van Quin

<img src="http://2.bp.blogspot.com/-3_JBG2aMhZ4/UDOhbc602JI/AAAAAAAAABw/Bw81nXJgEP... />

Eerste racegame dat ik me kan herinneren was Need for Speed II: SE, een special edition van de tweede Need for Speed met extra cars en circuits. Op een vaalgele PC met 100 mHz (!!) heb ik daar uren op versleten in de jaren '90. De PC kon de game maar net aan, meer dan eens schokte het beeld, maar god, wat was het fun.

Het was dan ook gewoon een goede game. Geen klassieker, maar het deed wat een racegame en vooral een Need for Speed moest doen: keihard scheuren met de beste supercars en de politie op je hielen, geweldig. Het realisme was ver te zoeken, maar als jonge knaap is dat het minst van je zorgen (en dat is ook nooit het punt geweest voor een Need for Speed).
Het belangrijkste was zo snel mogelijk de politie afschudden en dan nog het liefst met een dieprode Ferrari. Ja, zelfs dan ging m'n voorkeur al uit naar de Italiaanse wagens ;).

Extra feature die veel games in die tijd hadden, waren belachelijke cheats. Na een paar toetsencombinaties kon je in de gekste voertuigen rijden, gaande van een schoolbus tot een stuk rots. Mijn geschifte favoriet was dan toch de T-Rex.

Hoe dan ook, een racegame die de basis heeft gelegd voor m'n gezonde interesse in racegames die ik tot op vandaag de dag nog steeds heb. Al neig ik nu meer naar de racesims en (uiteraard) de F1-games.

Quin 13:05
afbeelding van Quin

En images insluiten lukte blijkbaar niet, zie ik nu ;-)

Nathan 13:22
afbeelding van Nathan

Dit bedoelde je: NFS2 SE

We werken vanaf nu met markdown, kijk hier voor de juiste syntax :)

Yvesw 16:27
afbeelding van Yvesw

Dus eerst de woorden die je doorklikbaar wil tussen ![ ] gevolgd door de link in: ( ) ?

Ik denk dat je maar eens een artikeltje hiervoor moet schrijven op Autofans :-p

Wim 13:30
afbeelding van Wim

En heb je pc, ps3, xbox of alle drie :)

Yvesw 13:08
afbeelding van Yvesw

Voor mij moet het "Al Unser Turbo Racing" (1990) geweest zijn op de Nintendo Entertainment System (NES). De F1 wagens reden even realistisch als alle gamewagens uit die tijd (crap) maar de kleurrijke omgeving en coole 8bit geluidjes maken het toch een memorabel spel voor me. Dat ding is, samen met Super Mario, grijsgedraaid door me (alhoewel, spelletjes toen nog niet draaiden...). Doorheen mijn gameloopbaan - Want ja, ik ben een diehard gamer - zijn er niet noemenswaardig veel racegames geweest. Het heeft tot "roadsters" op Playstation 1 geduurd voor ik weer helemaal gebeten werd door de digitale bolides. Het spel was ongelooflijk bagger maar de aanwezigheid van Alfa in de game - hier gaat voor sommige autofanners hun staart al van kwispelen - maakt veel goed. Nadien overgestapt op de usual: Need For Speed, Gran Turismo, WRC, Midnight Club, etc...
Tot op de dag van vandaag is het vooral GT5 dat de meeste aandacht krijgt. Al kijk ik reikhalzend naar Forza Horizon uit. Spijtig genoeg is dit alleen maar te verkrijgen voor de duivel (X-box) dus het ding moet echt wel ongelooflijk kunnen overtuigen!

ps: Ik geef enkel maar mijn verhaal mee ;-) Winst is niet belangrijk voor me. Ben toch geen enorme fan van de F1 games. Dus maak er maar iemand anders gelukkig mee! :-)

Techno Patat 13:18
afbeelding van Techno Patat

Ik heb Horizon al gepre-orderd :)! Klaat je wel weten hoe schitterend het is! Want het concept kan toch niet anders dan schitterend zijn? De stuureigenschappen/wagens uit Forza 4 en een open wereld à la Test Drive :p!

Yvesw 13:23
afbeelding van Yvesw

Mja, je weet nooit welke compromissen ze moeten maken (op vlak van fysics en besturen) om te kunnen compenseren met de "enorme" open wereld. Test Drive Unlimited 1 was bijvoorbeeld episch, maar met 2 zijn ze enorm de mist ingegaan net door de wereld nog groter te maken. Ik wacht braafjes af. Het is de investering van +300 euro niet waard (Xbox + game) of het moet echt een baanbrekend spel zijn... ;)

Alfred 13:42
afbeelding van Alfred

F-Zero op een Super Nintendo, futuristisch racespel: http://www.youtube.com/watch?v=2T5u9nD_I0I

Nigel Mansell's World Championship op een eerste Gameboy: http://www.youtube.com/watch?v=eEjTfAzewkM

Ongelooflijk als je nu de graphics e.d. terugziet.

Wat andere dingen uit die tijden: GTA 1 op PS1, Gran Turismo 1 op PS1, Carmageddon op PC, Splat Pack daarvan, ... Ik kijk in ieder geval uit naar Carmageddon Reincarnation :)

Net zoals YvesW ben ik niet helemaal weg van F1 games, maar zo'n games terug opzoeken is gewoon nostalgie. Deze games zullen wel een goede nieuwe eigenaar vinden :)

Robin 15:37
afbeelding van Robin

mijn eerste racegame was formule 1 2005 en burnout en verdere ik speel op x-box 360

Dequal 17:54
afbeelding van Dequal

Eerste race-game was eigenlijk geen race-game maar een rallygame. Bij de aankoop van m'n eerste computer die ik kreeg van m'n ouders zat de fameuze Colin McRae Rally game erbij. Heb er me uren zoet mee kunnen houden en heeft ook grotendeels mijn passie voor de motorsport laten opwekken.

De jaren erna enkele keren de nieuwere versies gekocht (tot 4) en de laatste jaren ook de DiRT versies die uiteindeiljk nog een pak strakker en visueler zijn geworden door de evolutie in game-ontwikkeling.

Naast rallygames spelen en rally's gaan bekijken en fotograferen, ga ik voorlopig niet dichter in het wereldje geraken ook jammer genoeg. Het blijft voor mensen met een grote portemonnee of lange armen.

Voor mij mag de F1-game, mocht ik het winnen, een PC-versie zijn. Moet fameus zijn om hier op m'n 27 inch schermpje eens op Spa-Francorchamps te vlammen.

Mesoerrie 18:01
afbeelding van Mesoerrie

haha ja er is al veel veranderd.

het spel dat ik me het best kan herinneren van vroeger is Road Rash (wel met moto's)
om ter eerst van A naar B rijden, en je andere tegenstanders van hun moto slaan of schoppen, hetzelfde met de achtervolgende politie :p
http://www.youtube.com/watch?v=5cfYTeIem5k

van autogame zal het wel Test Drive 5 zijn, waar de TVR Cerbera in politie uitvoering de favo was
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ4iJpYTaHM9oEZHm3Jvc4mUEw28KsA9...

Maar het meest toch op GT3 gespeeld. Zoals Wim al zei, endurances rijden voor de cash.
Heel de tijd Super Speedway voor het gemak. Maar op den duur begon je duim pijn te doen van de ganse tijd op die X-button te duwen, dus daar plakte we dan wat plakband over :p En als je tegen de muur reed kon dat toch geen kwaad.

yoran 20:55
afbeelding van yoran

Mijn allereerste race game ervaring dateert van in het lunapark in Bredene. Ik was een jaar of zes, zeven, en daar stond een apparaat met drie stuurwielen aan: Super Sprint: http://www.youtube.com/watch?v=RdVAUCpVv4o
Toen kon je nog een spelletje spelen met 5 frank. Ook herinner ik me nog dat hetzelfde kastje, maar dan met trucks: Super Off Road: http://www.youtube.com/watch?v=noDi1IzuotM
Later ben ik overgeschakeld naar nieuwere spelletjes zoals Virtua Racing, Daytona USA en Sega Rally

Mijn eerste racespel op Gameboy was F1 race. Het eerste op de Game Gear was Super Monaco GP. Het eerste op de Super Nintendo was Mario Kart. Het eerste op de PS1 was Formula One. Het eerste op de PS3 was Gran Turismo 5.
Op onze PC, een 386 hadden we onder andere Indy Car, Stunts, Street Rod, Testdrive, Outrun; stuk voor stuk klassiekers!

yoran 20:58
afbeelding van yoran

Die Indy Car heette eigenlijk Indianapolis 500: http://www.youtube.com/watch?v=pjG0piS4YwE

Kenny 21:10
afbeelding van Kenny

Mijn eerste racegame was überhaupt ook mijn eerste game :-) Afgezien van enkele keren in de gamecorner van de winkel een 'raceke te placeren' op Super Monaco GP op de Sega 16-bit was mijn eerste eigen game Formula One 2001 op de PS2. Man, wat was dat graaf. Er werd echte commentaar geleverd door de BBC-commentators van toen, het racen gaf -voor die tijd- een realistische beleving en als kers op de taart een schademodel. Een ziljoen generaties later stelt het natuurlijk niet veel meer voor, maar toen, waauw! Een voorvleugel die eraf vloog, of beginnen te spinnen in het natte weer, echt genieten!

Ik weet nog dat ik toen uren en uren aan een stuk rondjes heb gesleten op Albert Park, om die snelle chicane toch maar perfect onder de knie te krijgen, of inhaalmanoeuvres uitgevoerd op Monaco, met de nodige brokken tot gevolg.

En toen kwam GT3, en was ik meteen weer verkocht :-)

Yeelen 18:06
afbeelding van Yeelen

Mijn eerste racegame-ervaring was waarschijnlijk F1 2001 met mijn broer op de PS1/PS2 (het was een PS1-game, maar in die tijd kon je nog games spelen van de vorige generatie op een nieuwe console!). De meeste hulpmiddelen waren meestal aan -ik was rond de 7 jaar in die tijd-, maar toch was het leuk om 200km/h te proberen halen in een bocht, of om mensen voorbij te steken (want dan moest je wel echt sturen als je stuurhulp aan had staan). Ook kwam de jeugdige fantasie ook op gang met de afkortingen van de namen van de coureurs (hé BAR, mag ik een cola?). Ik was blij omdat ik met de snelste mocht rijden, Schumacher, en omdat dit een jeugdherinnering was met mijn broer waar we géén ruzie maakten :) En later kwam GT3 op de ps2, en alhoewel ik nog niet veel snapte van het 'serieus' racen amuseerde ik mij toch met de Viper over het Trial Mountain-circuit.

PS: Zoals je misschien wel hebt kunnen raden heb ik nu nog een PS3 :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws