Hamilton vervangt Schumacher bij Mercedes-Benz

De grote Britse Formule1-rijder vervangt de Duitse legende Schumacher bij Mercedes-Benz. Met een transferwaarde van 100 miljoen dollar wordt dit als een van de grootste transfers in de geschiedenis van de F1 genoemd...

Hamilton was ooit de jongste wereldkampioen en dat had hij mede te danken aan McLaren teamleider Ron Dennis die hem in 2008 de kans gaf mee te rijden in het kampioenschap. Maar de laatste maanden leek de relatie tussen McLaren en Hamilton wat verzuurd, vooral disputen rond zijn salaris en de tactiek van de wedstrijden zorgden voor roet in het eten. Vandaag maken beide partijen bekend een einde te maken aan hun samenwerking. Hamilton tekent een driejarig contract bij Mercedes-Benz dat volgens de geruchten 100 miljoen dollar waard is.

De 27 jarige Formule1-rijder is daarmee een van de grootste transfers in de geschiedenis van de motorsport. McLaren geeft toe dat het geen plan B had inzake hun eerste rijder, voorlopig wordt de Mexicaan Perez naar voor geschoven als vervanger voor de Brit voor het seizoen van 2013.

De komst van Hamilton zorgt ook voor een andere verschuiving, namelijk het vertrek van Schumacher. De legendarische piloot maakte in 2010 zijn comeback bij Mercedes-Benz maar bleef in zijn eigen schaduw rijden. Schumacher zegt dit seizoen in volle concentratie te zullen uitrijden maar gaf nog geen antwoord op de vraag wat zijn plannen voor volgend seizoen zijn.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Quin 13:40
afbeelding van Quin

Domme keuze, mijn inziens. De relatie was inderdaad verzuurd, maar McLaren heeft de op één na beste wagen van de afgelopen jaren + dit moment hebben ze een goede voorsprong op de rest. MercededGP heeft begot één overwinning kunnen puren uit drie jaar ontwikkeling, terwijl die toch ook niet kunnen klagen over budget en technologische kennis.

Hamilton mag hopen dat Merceded keihard al werkt aan de bolide van volgend jaar, want met zijn arrogant temperament gaat hij snel beginnen klagen als het niet naar z'n wens gaat.

Move van Pérez naar McLaren is dan wel volledig terecht. Presteert boven verwachtingen in de Sauber en kan nu echt meespelen voor de overwinngen. Grote kans dat hij direct ook meespeelt met het WK.

En nu? Massa terug naar Sauber en Schumi in een Ferrari. Je weet maar nooit, al zouden de karakters Schumi-Alonso wel stevig botsen :p

Pieter A. 21:01
afbeelding van Pieter A.

Ik denk dat Schumi te volwassen is om zich te laten uitdagen door ego's. Al kan hij beter stoppen. Hij heeft zijn bezigheid gehad voor twee seizoenen en bewezen dat hij nog kan meedraaien, maar niet meer dan dat.

Quin 12:58
afbeelding van Quin

Inderdaad, in z'n tweede carrière was hij niet meer de Schumi die over lijken ging om te winnen. Je zag dat hij gewoon genoot van de aandacht en het racen, meer niet.

Grote meneer in de F1 qua statistieken, maar z'n onsportieve en zelfs gevaarlijk gedrag zal voor mij steeds een smet op z'n carrière zijn.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws