Allen daarheen: Legend Boucles de Spa 2013

Lancia Delta S4

Trek er zaterdag 16 februari eens op uit in plaats van een dag binnen te zitten. Naar de Legend Boucles de Spa bijvoorbeeld, een klassiekerrally in en rond Spa.

UPDATE: Bekijk hier onze fotoreportage!

Dit jaar is het al de 55ste editie van de Legend Boucles de Spa, een klasiekerrally midden in het beste wat het Ardense landschap te bieden heeft. Alhoewel de rally voor geen enkel kampioenschap telt kan hij elk jaar wel op veel belangstelling rekenen dankzij de indrukwekkende stages en deelnemers. De editie van 2013 heeft spijtig genoeg wel een tijd aan een zijden draadje gehangen met hoger dan voorspelde kosten van vorig jaar.

De Legend Boucles de Spa is een regelmatigheidswedstrijd met twee klasse's. Bovenaan hebben we de legends met een gemiddelde snelheid van 80 km/u gevolgd door de classic die een gemiddelde snelheid van 50 km/u moet aanhouden.

Het parcours van de Legend Boucles de Spa is verdeeld in 3 lussen met 15 proeven die samen goed zijn voor 160 km. De rijders begeven zich zelf tussen de verschillende stages en leggen in totaal een 500 km af. Wagens worden toegelaten aan de hand van hun FIA homologatiedatum die voor 31 december 1986 moet liggen.

Bij de legends doen dit jaar onder andere Snijers & Gitsels mee in een Lancia 037, Lotterer & Fortin in een Audi Quattro Coupé, Perez en Spooner in een Lancia Stratos HF, Van De Wauwer & Marnette in een Lancia Beta Montecarlo. Voor een volledige lijst verwijzen we je graag door naar de Facebookpagina van de Legend Boucles de Spa.

De Boucles de Spa zijn zeker een bezoekje waard, doe je het niet voor de wagens en sfeer dan doe je het maar voor het landschap. De wedstrijd begint dit jaar op 16 februari om 8:30 in Spa aan de avenue Reine Astrid. De toegang is volledig gratis al is de aankoop van een programma wel aan te raden om de wedstrijd te volgen. Wij zullen er alvast bij zijn om jullie achteraf een mooi verslag voor te schotelen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie