F1: Ricciardo vervangt Webber bij Red Bull

ricciardo bij red bull 2014

De geruchten (en de sterke aanwijzingen) waren er al maar nu is het officieel: Daniel Ricciardo zal Sebastian Vettel vervoegen bij het Red Bull Formule 1 team vanaf 2014.

Red Bull was immers op zoek naar een tweede piloot na het wegvallen van Mark Webber die voor Porsche in het World Endurance Championship gaat rijden. Het tweede zitje - naast drievoudig wereldkampioen Sebastian Vettel - blijft wel in handen van een Australiër. Daniel Ricciardo zal vanaf 2014 zijn zitje bij Toro Rosso inruilen voor eentje bij Red Bull. Momenteel staat Ricciardo op de veertiende plaats in de rangschikking met 12 punten. In de laatste race - de GP van België - behaalde hij de tiende plaats.

Ricciardo is dolenthousiast en zei dat hij al sinds zijn F1-debuut in 2011 aan het hopen was dat dit zou gebeuren. Red Bull teamdirecteur Christian Horner heeft ook niets dan goede woorden over Ricciardo. "Een talentvolle, toegewijde jongeman met een schitterende attitude", aldus Horner.

Ook Kimi Raïkkonen maakte kans op het zitje bij RBR maar uiteindelijk ging de beslissing toch in het voordeel van Ricciardo. Adrian Newey wou liever een jonge beloftevolle piloot zien die nog verder door kon groeien dan iemand met ervaring waarvan ze wisten dat die op een zeker niveau zou presteren. Wij twijfelen ook of Kimi wel in de hele Red Bull Racing cultuur had gepast.

Auteur: Auteur: Nathan
Reacties: 5 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Quin 11:34
afbeelding van Quin

Het zou straf zijn, maar ik hoop dat hij vanaf Melbourne 2014 Vettel het vuur aan de schenen kan leggen. Als hij zich niet snel kan profileren als een winnaar, dan speelt hij in 2014 snel tweede viool.

Ik had gehoopt dat Red Bull de ballen zou gehad hebben om er Kimi naast te zetten, maar helaas. Misschien dat er toch nog een topteam Kimi - Alonso in de maak is, wie weet :) (al zou ik het jammer vinden voor Massa).

Nathan 11:42
afbeelding van Nathan

Stiekem hoop ik ook een beetje op Kimi naar Ferrari, maar ik blijf toch nog een grotere fan van een sterk Lotus.

Yeelen 15:00
afbeelding van Yeelen

Elke foto die ik tegenkom van Ricciardo staat hij breed te smilen, dus met de attitude zal het wel goed zitten. Kimi en Vettel komen veel te slecht overeen om in hetzelfde team te zitten..

Quin 10:09
afbeelding van Quin

Yeelen, eigenlijk komen Kimi en Vettel vrij goed overeen buiten de baan. De relatie zou wel snel stuk zijn als ze in 1 team zouden zitten ;).

Wim 12:52
afbeelding van Wim

super PR machine, lijkt altijd goed gezind

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws