GP F1 Australië: Rosberg pakt de eerste overwinning

mercedes rosberg nico f1 australië 2014

Update: problemen voor Ricciardo en Red Bull? And we're off! Deze ochtend begon het nieuwe Formule 1 seizoen pas echt met de eerste race in Melbourne, Australië. Rosberg (Mercedes) pakte ineens de overwinning gevolgd door Ricciardo (Red Bull) en Magnussen (McLaren).

De grootste opvaller deze race was echter de jonge Deen Kevin Magnussen. Dankzij de schitterende kwalificaties kon hij met zijn McLaren al op de vierde positie starten. Verbazingwekkend genoeg kon hij die positie houden - en zelfs verbeteren - tussen het veld vol toppers om uiteindelijke op de derde plaats te eindigen. Iets zegt ons dat dit zeker niet het laatste is waar de Deen ons mee gaat verrassen.

De eerste race met de nieuwe 1.6 V6 turbomotoren zorgde voor heel wat leed bij teams, blijkbaar. Rosberg's teamgenoot Lewis Hamilton begon op de polepositie maar moest na drie ronden zijn wagen al aan de kant parkeren wegens motorproblemen. Ook viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel (Red Bull) moest de race een ronde later opgeven, alsook met motorproblemen.

Tijdens deze eerste race waren er niet minder dan 8 opgaves, waaronder de twee bovenstaande. Ook het volledige Lotus (Maldonado & Grosjean) en het volledige Caterham team (Ericsson & Kobayashi) moesten opgeven, bij die laatste was het echter omdat hij in ronde 1 al tegen de Williams van ex-Ferrari piloot Felipe Massa reed. Jules Bianchi (Marussia) moest zijn helm ook vroegtijdig terug opbergen.

Buiten Magnussen was ook Valteri Bottas (Williams) een indrukwekkende piloot deze eerste race. Zelfs met een penalty op het startgrid van 5 plaatsen (versnellingsbak, vertrok uiteindelijk vanaf pos. 15) eindigde de Fin op de zesde plaats en reed ondertussen ook nog eens tegen een bandenmuur. Opgeven staat duidelijk niet Bottas' woordenboek.

Is dit het nieuwe Formule 1, de komst van de nieuwe garde? Wij zien dit alvast zitten.

Update: problemen voor Ricciardo en Red Bull? Volgens de laatste berichten heeft Daniel Ricciardo (Red Bull) meerdere malen de limiet van maximum 100 kg brandstof per uur overschreden met zijn Renault bolide. Ricciardo zou gedisqualificeerd zijn maar officieel nieuws van de FIA valt nog af te wachten. Hoedanook spijtig voor de Australische piloot want dit was buiten zijn controle.

Update 2: Daniel Ricciardo (Red Bull) is officieel gediskwalificeerd van de resultaten wegens het overschrijven van de 100 kg brandstof per uur maatregel. Red Bull tekent protest aan en gaat in beroep tegen de beslissing van de FIA.

f1 australia 2014 rosberg mercedes results valteri bottas kevin magnussen mclaren
Auteur: Auteur: Nathan
Reacties: 9 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Wim 08:34
afbeelding van Wim

ouch, verder leuke race, de nieuwelingen deden het goed

Mathieu 12:51
afbeelding van Mathieu

Wim,
op welke zender heb je gekeken? De Franse zender?

Quin 13:04
afbeelding van Quin

Beetje treurig voor Riccardo. Dijk van een debuutrace gereden en dan raak je het nog kwijt door deze idiote regel.

F1 moet geen brandstoflimiet/downsizing mogen hebben, vind ik. F1 is de top van de motorsport en zou zonder compromissen moeten zijn.
Je zag het ook aan de race: bolides gingen niet met elkaar in gevecht omdat ze via de intercom gemeld werden om in 'fuel saving mode' te rijden, onbegrijpelijk eigenlijk.

Stealth 13:04
afbeelding van Stealth

100kg brandstof per uur? Ik dacht dat ze niet meer dan 100kg brandstof voor de totale race mochten gebruiken. Ik ben bovendien geen fan van het nieuwe 1.6 liter turbo geluid. En ik heb ook op La Deux gekeken, de commentaar op Telenet is mij geen 10 euro waard. Er gaat niets boven de BBC natuurlijk, geen idee of die terug een paar races uitzenden dit seizoen.

Nathan 13:37
afbeelding van Nathan

Ze mogen inderdaad maximum 100 kg bijhebben, EN maximum 100 kg / uur verbruiken. Dus ook tijdelijk (voor enkele seconden dus) meer dan dat verbruiken is nog steeds verboden door de regels.

Ik heb gekeken via een Sky F1 Stream, en zoals we eerder reeds berichtten zal de BBC dit jaar terug 9 races uitzenden.

Michiel 23:37
afbeelding van Michiel

Kijk je de Sky F1 stream gratis? Zoja, waar?

Quin 09:31
afbeelding van Quin

Dat wil ik ook wel weten :); Je vind wel wat streams, maar die vind ik redelijk crappy kwaliteit.

Mathieu 14:00
afbeelding van Mathieu

Gisteren samenvatting gezien, motorgeluid trok op niets. :-(
En al die f*king nieuwe stomme regels! Straks worden het auto's op afstandsbediening.
+/- 135l brandstof (= 100l), 5 motoren op een seizoen, ...

Mesoerrie 19:54
afbeelding van Mesoerrie

allé wie wil daar nu nog naar kijken met zo'n idiote regeltjes

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws