Red Bull gaat in beroep tegen disqualificatie Ricciardo

red bull gaat in beroep

Red Bull maakte zonet bekend dat ze in beroep gaan tegen de beslissing van de FIA om Daniel Ricciardo te disqualificeren uit de resultaten van de Australische Grand Prix vorige week.

Daniel Ricciardo - zijn eerste seizoen bij Red Bull - werd zondag na de race in Melbourne gedisqualificeerd uit de resultaten wegens het overtreden van de maximum brandstoftoevoer. Volgens de nieuwe regels mogen de 1.6 V6 turbomotoren maar maximum 100 kg brandstof per uur verbruiken, dus ook daar maar voor een halve second over gaan is de regels met de voeten treden.

Red Bull is het niet eens met die beslissing van de FIA terwijl die laatste bewijzen heeft dat ze Red Bull tijdens de race meerdere malen op de te hoge brandstoftoevoer heeft gewezen. Een datum voor het beroep is nog niet vastgelegd.

Auteur: Auteur: Nathan
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Quin 12:53
afbeelding van Quin

Als 10 teams conform zijn met deze regel en Red Bull niet, dan vind ik het maar normaal dat ze op het matje geroepen zijn.

Maar de regel zelf blijft wel belachelijk voor de F1. Hou brandstofmanagement voor de endurance klassen waar dit telt.
In de F1 moeten de bolides gewoon zo hard mogelijk rond het circuit gaan, en dan het liefst met een achtergrondgeluid waar je kippenvel van krijgt.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws