Amerikaans F1 team zou volgend seizoen al realiteit zijn

gene haas automation racing formule 1 nascar

Het lijkt er toch te komen, dat Amerikaans Formule 1 team. Na lang twijfelen heeft Formule 1 baas Bernie Ecclestone toch het licht op groen gezet voor het Amerikaanse team van NASCAR tycoon Gene Haas.

Ondertussen dateert het laatste Amerikaans Formule 1 team al van 1986. Daar lijkt nu verandering in te komen want volgens Ecclestone is Team Haas onderweg om in 2015 al een wagen op het grid te hebben staan. Dat willen we eerst zien en dan pas geloven, want zo'n Formule 1 wagen ontwikkelen doe je niet zomaar. Een andere mogelijkheid voor het team is het kwijnende Caterham over te kopen waardoor ze vlugger aan de start zouden kunnen verschijnen.

Groot geld

Alhoewel de toetreding nog formeel goedgekeurd moet worden door de bestuursleden is Bernie Ecclestone er wel al zeker van. Gene Haas is niet alleen een bekende man in de NASCAR wereld - de populairste autosport in Amerika -, hij is ook eigenaar en oprichter van Haas Automation, een technisch bedrijf met een omzet van maar liefst 1 miljard Amerikaanse dollar per jaar. Met dat geld zou hij ook Günther Steiner hebben kunnen strikken, ex technisch directeur van F1 topteam Red Bull Racing.

Naast Haas zou er ook een bod zijn op de laatste 12de plek bij de Formule 1 teams van vorig Hispania Racing Team (HRT) leider Colin Kolles en van Stefan GP, een Servisch team genoemd naar zijn oprichter Zoran Stefanović.

Auteur: Auteur: Nathan
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
buyck 16:02
afbeelding van buyck

Allemaal leuk en goed nieuws! Alleen jammer dat de F1 zoveel regeltjes oplegt in van alles en nog wat. Dan zouden we nog meer vuurwerk zien op en naast het circuit.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws