GP F1 Bahrein: Mercedes domineert de nacht

lewis hamilton wint in bahrein

De eerste nachtrace van het seizoen is voor de kleine eilandstaat Bahrein. Mercedes genoot van hun sterke qualificatie en liet de eerste twee posities dan ook niet meer los. Uiteindelijk kwam Lewis Hamilton als eerste over de streep, nipt gevolgd door NIco Rosberg.

Al meteen bij de start verloor Nico Rosberg zijn eerste positie aan teamgenoot Lewis Hamilton. Voor iedereen buiten Jean-Eric Vergne verliep de start vlekkeloos. De Fransman had een aanrijding met Lotus-piloot Pastor Maldonado waardoor hij al in de eerste ronde met een platte band te kampen had.

De eerste opgave was voor Adrian Sutil (Force India) in ronde 14 na een botsing met Jules Bianchi (Marussia).

Het ongeluk voor vettel hield ook niet op na zijn slechte qualificatie die hem op de 11de plaats deed starten. In ronde 15 begaf de Duitsers zijn DRS het ook, onmiddelijk gevolgd door het gevreesde radiobericht "Sebastian, Daniel is faster than you". Plichtsgetrouw liet hij zijn Australische collega door, een groot verschil met een jaar geleden.

Eerste motorproblemen

Na enkele schitterende gevechten om plaats 1 (Rosberg vs Hamilton), plaats 3 (Bottas, Massa, Hulkenberg, Perez) en plaats 9 (Räikkönnen vs Vettel) moesten we wel zeggen dat Bahrein een pak interessanter is dan dat we eerst hadden gedacht. Voorlopig lijken twee Mercedes'n aan kop een pak leuker dan twee Red Bulls op dezelfde plaats.

In ronde 36 vervoegde Ericsson (Caterham) concullega's Vergne en Sutil naast het circuit wegens problemen met zijn motor. Het team vroeg dan aan hun piloot om de wagen onmiddelijk aan de kant te zetten.

Maldozer strikes again

Problemen in ronde 41 als Guttierez hardhandig aan de werd gezet door Pastor Maldonado die wild uit de pits kwam. De eerste safety car van de race kwam zo het circuit op aangezien Guttierez zijn wagen rondgestrooid was op het asfalt. Steeds meer beginnen we de nickname Maldozer te begrijpen.

Een ronde later ging Magnussen ook aan de kant staan met zijn McLaren wegens problemen met zijn koppeling. De eerste McLaren die de race moet opgeven sinds Brazilië 2012.

Met de safety car werd het veld wel sterk bij elkaar gedrukt en verloor onder andere Lewis Hamilton zijn grote voorsprong op teamgenoot Nico Rosberg.

Eindsprint

Tien rondes voor het einde gaat de safety car binnen en barst de race terug los in Bahrein. Hamilton blijft vooraan en Maldonado krijgt 10 seconden stop-and-go penalty voor de botsing met Guttierez.

Ronde 50 werd gedomineerd met het gevecht tussen viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel en relatief-groentje Daniel Ricciardo. De Duitser voerde enkele sterke aanvallen uit op zijn Australische teamgenoot maar die laatste kon hem achter zich houden.

Button's 250ste grand prix was er ook geentje om te vieren want net twee rondes voor het einde trekt Button zich terug in de pits met motorproblemen.

Lewis Hamilton heeft alle druk van zijn teamgenoot kunnen weerstaan en kwam uiteindelijk als eerste over de streep, nipt gevolgd door Nico Rosberg. Alweer een one-two voor Mercedes.

En, wat vonden jullie van de 900ste Grand Prix in de Formule 1 geschiedenis?

GIFs door gebruiker /u/Cubejam op Reddit

Auteur: Auteur: Nathan
Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Quin 19:07
afbeelding van Quin

Ok, F1 heeft me met deze race terug overtuigd, wat een genot om te kijken, zeg :D.

Fantastisch om de gevechten binnen de teams te zien. Hamilton vs Rosberg was een schoolvoorbeeld hoe racen moeten zijn: op het scherp van de snee, op (of net over) het randje, maar toch altijd fair. De boot in met die teamorders, races als dit tonen hoe twee teamspelers een team kunnen voortduwen.

Riccardo toont ook maar eens dat hij zich zomaar niet laten doen. Een viervoudig wereldkampioen te kijk zetten en er (relatief) van weg rijden, respect en oververdiende 4de plek.

Inderdaad geschifte actie van Maldonado trouwens. Ok, zonder de lage neuzen zou het (waarschijnlijk) nooit zo spectaculair geweest zijn, volgens mij, maar hij springt in een gat die er niet was en brengt daardoor een collega in (levens)gevaar. Van de baan met die zot.

Meer van dit!

buyck 08:30
afbeelding van buyck

Het gevecht tussen de teamgenoten bij Force India, Mercedes, Williams enz... waren gevechten tot op het randje ! Het waren mooie duels, zeer zeker !

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws