Stefano Domenicali zet stap opzij bij Scuderia Ferrari F1 Team

stefano domenicali stapt weg bij ferrari

Na een teleurstellende start van het seizoen voor het steigerende paard zet teambaas Stefano Domenicali een stap opzij, zij het vrijwillig of onder lichte druk van CEO Luca di Montezemolo.

Domenicali was teambaas bij Ferrari sinds 2008, daarvoor werkte hij bij de human resources van het in Maranello gebaseerde Formule 1 team. Ondanks dat Ferrari in 2008 onder zijn leiding de constructeurstitel te pakken kreeg werd zijn leiderschap steed bekritiseerd vanwege het ontbreken van een wereldkampioenschap. Toch werd het enkele keren heel nipt zoals in 2010 en 2012 toen Fernando Alonso nipt verloor aan Red Bull's Sebastian Vettel.

Domenicali zet met onmiddelijke ingang een stap opzij en zal worden vervangen door Marco Mattiacci, president & CEO van Ferrari Noord-Amerika.

De afgelopen drie Formule 1 races waren geen schitterende voor het team van het steigerende paard. Tijdens de laatste race in Bahrein moesten ze het al gauw afleggen tegen het dominerende Mercedes. Luca di Montezemolo trapte het zelfs af voor de race gedaan was.

Ferrari hoorde dit jaar bij de topfavorieten omdat verwacht werd dat de constructeurteams een flinke voorsprong zouden hebben vanwege de nieuwe regelgeving omtrent de 1.6 V6 turbomotoren.

Auteur: Auteur: Nathan
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Quin 13:02
afbeelding van Quin

Haha, die gif :D.

Maar vertrek van Luca op Bahrein deed al vermoeden dat er iets zou beginnen rommelen binnen Ferrari, en op zich terecht. Een topteam met zo'n geschiedenis kan geen genoegen nemen met het vechten voor 1 of 2 punten. Niet dat Domenicali volledig verantwoordelijk is voor de malaise, maar het is wel een signaal dat ze andere richting op willen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws